Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın Muş’ta

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın Muş’ta
Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’a geldi.Partisinin iftar programına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş’...

Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’a geldi.

Partisinin iftar programına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş’a gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Feyat Asya ve Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 7 Haziran genel seçimleri değerlendiren Aydın, “Milletin vermiş olduğu mesajı çok iyi okuyup ona göre yol haritamızı çiziyoruz. Çünkü millet her zaman doğru karar verir. Milletin verdiği kararı rızayla karşılayıp saygıyla gereğini yapmaya çalışıyoruz. Bu seçimde de milletimiz bize tek başına iktidarı vermedi ama bir uzlaşı çağrısında bulundu” dedi.

“MİLLET UZLAŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU”

Büyük projelerin, reform hareketlerinin, demokratikleşmenin devam etmesi için Türkiye’nin istikrarsız kalmaması adına bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini ifade eden Aydın, “Türkiye’nin geleceği adına Türkiye’nin tüm kazanımlarının muhafazası ve üzerine daha fazlasının yapılması adına bir uzlaşı çağrısında bulundu millet aslında. Gidin ülke adına Türkiye’nin kazanımlarını düşünen bir hükümet kurun, uzlaşın dedi. Biz bu sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın görevlendirmesiyle tüm siyasi partilerin gezilerek görüşlerinin alınacağını kaydeden Aydın, şunları söyledi:

“Bizim için şu ya da bu parti değil Türkiye’nin menfaatini, bu milletin geleceğini düşünen, Türkiye’nin kazanımlarının üzerine daha fazlasını dert edinen ve Türkiye’nin geleceğini kendi siyasi geleceğinden daha önde tutan hangi siyasi parti olursa olsun o partiyle biz inşallah koalisyon hükümeti kurma arzusundayız. Türkiye’nin hükumetsiz kalmaması noktasında istikrarın devamı açısından mutlaka bunu yapmak için elimizden gelen tüm gayretleri gösterecek samimi duruşumuzu ortaya koyacağız. Çünkü biz hep partinin menfaatleri şahsi menfaatlerin önündedir dedik. Türkiye menfaatleri de partimizin menfaatlerinin önündedir. Yeter ki Türkiye kazansın gerekirse siyaseten biz kaybetmeye de razı oluruz ama Türkiye’nin kazanması bizim ödün vermeyeceğimiz bir konu. Ülkeyi dert edinen, milletin geleceğini kendine düstur edinen büyük projeleri, demokratikleşmeyi, kalkınmayı hedef edinen hangi siyasi oluşum olursa olsun inşallah Türkiye faydasına biz o oluşumda bulunmayı arzu ediyoruz ve samimi gayretlerimizi de bu noktada sürdüreceğiz. Diliyoruz ve umuyoruz aynı sorumluluğu aynı samimiyeti diğer siyasi partilerde gösterir. Zira kapalı kapılarla olmuyor, kapıları kapatmakla, kırmızı çizgilerle bu işler olmaz. Çünkü bunlar koalisyonun mantığına aykırı şeylerdir. Koalisyon bir uzlaşı demektir ve millet bize uzlaşı çağrısında bulunduysa kutuplaşmayı, bloklaşmayı bir tarafa bırakarak Türkiye ortak paydasında Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda bir çaba vermeleri lazım diğer siyasi partilerin de. Bu noktada biz elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Diliyor ve umuyoruz aynı gayretleri aynı samimi duruşu inşallah diğer partiler de gösterir. Yumruklarını sıkarak değil avucunu açarak el sıkarak, kırmızı çizgilerle değil Türkiye ortak paydasında buluşarak inşallah bunu neticelendirmek istiyoruz.”

“KOALİSYONUN KURULMAMASI BİR KAYIPTIR”

Bir gazetecinin, "Koalisyonun geç kurulması durumunda ülke ekonomisine olumsuz etkiler olur mu" sorusuna cevap veren Aydın, “Türkiye’nin kaybedecek ne zamana ne de enerjiye tahammülü yok. Kaybedecek ekonomiye tahammülü yok. Koalisyonun kurulmaması tabi ki ciddi bir zaman ve enerji kaybı olur. Bu uzlaşı çağrısı milletten geldiyse sorumlu siyaset milletin çağrısına kulak vermekle olur” dedi.

Aydın, “Dolayısıyla olacak bir seçimde de belki tek başına yine iktidar olacağız. Öyle bir umudumuz da var. Milletin bu noktada bir beklentisi var ama dedik ya Türkiye’nin kazanımlarını kendi kazanımlarımızın üzerinde tutarız. Türkiye’nin kazanacağı bir formülasyon, bir hükümet modeli, koalisyon bizim için çok daha önceliklidir. Temel önceliğimiz budur. Hükumetin kurulmasıdır ama bu olmadığı takdirde tabi ki 45 gün içerisinde hükumetin kurulmaması halinde tabi ki seçim kaçınılmaz oluyor. Seçimden de kaçmayız. Seçimde bu millet yine bir kez daha sorumluluktan kaçanlara gereken dersi verecektir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN MENFAATLERİ ÖNEMLİ”

Açıklamalarında Suriye’deki olayları da değerlendiren Aydın, “Suriye yanı başımızda bir ateş çemberi olarak duruyor. Komşumuzda bir yangın var ve bu yangının Türkiye’ye sıçramaması adına gereken tüm tedbirleri almak durumundayız. Bizim ülkemizin kazanımları önemli. Türkiye’nin menfaatleri önemli. Güvenliğimize hiçbir şekilde halel gelmemesi lazım. Bu noktada tabi ki tedbirlerimizi alıyoruz. Bunun dışında insani ve vicdani boyutuyla dünyada en çok mülteci barındıran ve ensar edasıyla ensar yaklaşımıyla muhacir Suriyeli, Iraklı kardeşlerini bağrına basan bir Türkiye var. İnsanlığını da gösteriyor ama yeri geldiğinde de büyük, güçlü devlet olduğumuzu da en iyi şekilde gösteriyoruz, gösteririz de. Bu yangının ülkemize sıçramaması Türkiye’nin güvenliğinin tehdit edilmemesi noktasında tabi ki tedbirlerimiz de alacağız” dedi.

ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ VE AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN, ÇEŞİTLİ TEMAS VE ZİYARETLERDE BULUNMAK ÜZERE MUŞ’A GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.