Ak Parti Grup Başkanvekili Aydın’dan 'Paralel Yapı' Ve 'Çatı Aday' Değerlendirmesi

Ak Parti Grup Başkanvekili Aydın’dan Paralel Yapı Ve Çatı Aday Değerlendirmesi
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, emniyetteki ‘paralel yapı’ operasyonu ve bazı partilerin ‘çatı aday’ı ile açıklamalarda bulundu.

- AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, emniyetteki ‘paralel yapı’ operasyonu ve bazı partilerin ‘çatı aday’ı ile açıklamalarda bulundu.

Memleketi Adıyaman’da değerlendirmelerde bulunan Ahmet Aydın, emniyette yapılan ‘paralel yapı’ operasyonunun hukuka uygunluğundan bahsederek, MHP ve CHP’nin de içinde bulunduğu bazı partilerin ‘çatı adayı’ Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu.

Emniyette yapılan ‘paralel yapı’ operasyonunun bazı kesimler tarafından hukuksuzluk olarak değerlendirilmesine tepki gösteren Ahmet Aydın, yapılanların tamamen hukuka uygun olduğunu söyledi. Aydın, yapılanmanın ülkeye zarar verdiğini belirterek, “Yargıda, emniyette köşe başlarını tutacaksınız, bir takım sıkıntılara sebebiyet vereceksiniz. Emri hukuka uygun olarak üstlerinizden değil, üstlerinizin bilgisi haricinde üstlerinizden kaçınarak emri Pensilvanya’dan ya da başka başka makamlarda alacaksınız. Sonra da kalkacaksınız bu ülkeyi bu hale getireceksiniz. Hiç kimse kusura bakmasın. Hiçbir ülkede buna pabuç bırakılmaz. Devletteki hiyerarşik yapı dışında üstlerinizden habersiz, üstlerinin bilgisi dışında başka yerlerin emir ve talimatlarıyla ülke güvenliğini tehlikeye sokacaksınız; ülkede demokratik yollarla değil hukuk dışı yollarla hukuku da alet etmek suretiyle darbeye kalkışacaksınız. Tabi bu sonuçsuz bırakılamaz. Asıl hukuksuzluk onların yaptıklarıdır. Hukuk nezdinde de sonuna kadar gidilmesi gerekiyor” dedi.

Operasyonun emniyet boyutunun yanında yargı boyutunun da olduğuna işaret eden Aydın, “Tabi bu işin emniyet boyutu da var. Yargı boyutu olabilir; olması da lazımdır. Bunların kimden emir ve talimat aldıkları tüm bunlar soruşturma sürecinde çıkacaktır. Bakın fezlekelerde ‘dönemin başbakanı’ yazıyor. Bu ne demektir? ‘Biz darbe yaptık kardeşim; biz düğmeye bastıktan sonra siz hükümet değilsiniz.’ Eskilerin hükümetinden, eskilerin başbakanlarından, dönemin başbakanlarından sizi biz görüyoruz demektir. Bu zihniyet onu gösteriyor. Şu anda yapılan tamamen hukukidir. Hukuka aykırı hareket edenler emniyet içerisinde olabilir, yargı içerisinde olabilir. Kim yapmışsa kim buna tevessül etmişse, kim iş birliği halindeyse sonuna kadar gidilecektir. Kime ne gerekiyorsa da, cezası neyse de verilmesi gerekecek. Hiç kimse üstün değildir. Hiç kimse sorumsuz değildir. Herkes kanuna ve hukuka uygun olarak görevlerini ifa etmek durumdadır. Eğer yargı içerisindekiler de hukuku çiğnemişse kanuna göre değil, hukuka göre değil de başka bir yerlerden almış oldukları talimatları uygulamışlarsa onlara da tabii ki sirayet edecektir; etmesi de gerekir” ifadelerini kullandı.

‘Çatı aday’ Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na ağır eleştirilerde bulunan Ahmet Aydın, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kişilik bunalımı yaşadığını öne sürdü.

İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’nı bilmemesini ‘acı bir tablo’ olarak değerlendiren Aydın, “Çatı adayın acı tablosu ortadadır ve ben bunu çatı adayı olarak görmüyorum. Çatı adayı sadece CHP’de, MHP’nin çatısını kapatmaya yetmedi ki, tüm Türkiye’nin çatısını kapatsın. Bu aday milli bir aday değil. Bu aday uzun süre Türkiye dışında geçmiş, Türkiye’yi tanımayan birisidir. MHP’nin adayı olan bir şahsın İstiklal Marşı’nı, bu ülkenin milli marşını bilememesi kadar acı bir tablo yok. Bu aday enteresan bir aday. Kişilik bunalım yaşıyor. Sağına bakınca sağcı olmak durumunda, orada MHP var. Soluna bakınca solcu olmak durumunda, orada da CHP var. Önüne bakıyor ilerici oluyor, arkasına bakıyor gerici oluyor, yobaz oluyor. Bu adaya sormak istiyorum; kardeşim senin bir dünya görüşün var mı? Fikrin nedir, sağcı mısın, solcu musun, nesin sen? Bir bakıyorsun zafer işareti yapıyor. Bir bakıyorsun bozkurtların yanında yer almaya çalışıyor. Dolayısıyla hakikaten aday kendisini de heder ediyor partilere de yazık ediyor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.