Ak Parti Grup Toplantısı

Ak Parti Grup Toplantısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24. dönemin son grup toplantısında geçmiş dönemlerde Meclis Başkanlığı yapan Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’e ayyıldızlı AK Parti arması takdim etti.Başbakan...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24. dönemin son grup toplantısında geçmiş dönemlerde Meclis Başkanlığı yapan Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’e ayyıldızlı AK Parti arması takdim etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24. dönemin son grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçmiş dönemlerde Meclis Başkanlığı yapan Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’e ayyıldızlı AK Parti arması takdim etti. 22. 23. 24. dönemi kastederek AK Parti’nin bireysel bir hareket olmadığına dikkati çekerek, her bir milletvekilini tebrik etti. Bu makamlar bize babalarımızdan kalmadı’ diyen Davutoğlu, "Bizler burada sadece ve sadece millettimizin iradesinin tecellisi ile buradayız. Bu salonu dolduran anadolu çocukları, Sakarya, Toros çocukları babalarından miras kalan bir hak ile burada değiller. Ecdaddan miras kalan bir dava sebebiyle buradalar. Hiçbirisi ağa, bey paşa çocuğu ya da maddi imkanlar sebebiyle bu yürüyüye katılmadı. Dayandıkları sermaye grupları olmadı. Dayandıkları, yapılan dualarla Anadolu insanının yaşlı çilekeş insanlarımızın desteğiyle buraya geldik ve burada kalacağız. Bilsinler kim ne kumpas kurarsa kursun ki biz hep burada akacağız, çünkü bu milletin davası bu tarihte yürüyeme devam edecek. Bizi geçici zannedenler başka koalisyonların hesabı içine girmişlerdir" dedi.

"367 saçmalığıyla AK Parti grubunun Cumhurbaşkanı seçmesinin önüne geçmeye çalıştılar" diyen Davutoğlu, "Sonra baktılar ki bu yollarla meclisin içinde oyun çevirmek mümkün değil. ’AK Parti’yi kapatalım’ dediler baktılar ki kapatmakta mümkün olmadı. AK Parti kararlı bir şekilde anayasa reformuna yürüdü bu sefer gezi provokasyonları, 17 Aralık provokasyonları yaptılar. Bütün bu hesapların karşısında dimdik ayakta duran kimdi, AK Parti grubuydu. Bütün bu hesaplar yapılırken bir taraftan şeytan taşlarcasına o hesapları yok ederken, tarumar ederken, bir taraftan da tavaf edercesine büyük reformları imza atan kimdi, AK Parti’ydi. Bizler hem şeytan taşladık hem tavaf ettik" ifadelerine yer verdi.

Geçmiş dönemlerde emeği geçen ve vefat eden milletvekillerinin isimlerini okuyan Başbakan Davutoğlu, grup toplantısına katılanları Fatiha okumaya davet etti. Bu isimlerin tek tek anılacağına dikkati çeken Davutoğlu, AK Parti’nin geçmişini unutmadığını ve bu yolda vefat edenleri de hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. 3 dönem kuralını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki dönemde bu kural dolayısıyla görevde bulunamayacaklarını ve bu kişilerin kalplerinin en müstesna yerlerinde olacağını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçen sene birileri şöyle diyordu ’30 mart seçimlerinde bunlar koltuklara düşerler ve parçalanırlar. Biz, düşmedik ve parçalanmadık. Sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken, adaylar arasındaki ihtilaflar ve parti içindeki parçalanmalar sebebiyle bu grup birliği, beraberliği bozar diye düşündüler, o da olmadı. Sonra olağanüstü kongreye giderken, Başbakanlık Cumhurbaşkanlığı görevi tebliğ edilirken iç ihtilaf çıkar diye, Hz. Peygamberin, Gandhi’nin, bizim Horason erenlerinin İstiklal uğruna omuz omuza vermesi gibi AK Parti de omuz omuza verdi ve davasını şahsi hesapların önüne aldı ve bu hesapları boşa çıkardı. Sonra hükümeti kurduk, 62. hükümeti, o günden bugüne de AK Parti içinde parçalanma yaşanır diye düşünenler hep rüya gördüler. Onlar rüyalarıyla uğraşsınlar biz gerçekle tarihimizi yazmaya devam edeceğiz. Şöyle düşündüler, 3 dönemciler küsküncüler. Seçim yaklaşırken listeye giremeyeceğini düşünenler bir grup oluşturur mu?, acaba ’seçim için başka bir parti değişikliği yapabilir miyiz?’ yaşandı bu çok yaşandı, hemen hemen her seçimde yaşandı. Dediler ki ilk defa 3 dönem olarak devam etmeyecek olanlar zaten kendi aralarında bir küskünler grubu oluşturur, siyasi matematiği eleştirirler. Bizim için siyaset bir matematik meselesi değil, bir felsefe bir inanç meselesidir. Aylardır bunun hesabını yaptılar ama boşa çıktı. Ben 3 dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün AK Parti grubu adına, vefat etmiş olan kardeşlerimizin maneviyatları adına da teşekkür ediyorum. Gerçek bir vakar, ahlak ve edep dersi verdiler. Biri dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi. Geçen hafta, grup başkanvekillerimizle toplandığımızda bu dava arkadaşlarımıza, bir AK Parti arması özel sembolik bir arma hediye etmeye karar verdik. Sembolik olarak geçmiş dönemde Meclis Başkanlığımızı yapmış olan Sayın Bülent Arınç, Sayın Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’e sizler adına bu armaları burada takdim edeceğim. Eğer lütfederseniz bu Meclis Başkanlarımızı ayakta hoşgeldiniz demeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BU BİR EMEKLİLİK BERATI DEĞİLDİR, YENİ BİR BAŞLANGIÇ BERATIDIR"

Arma takdiminden sonra hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e de bu armanın tebliğ edileceğini ifade etti. Özel toplantıyla emeği geçenlere tek tek bu armanın tebliğ edileceğine işaret eden Davutoğlu, "Çanakkale ve diğer törenlerdekileriyle özdeş bir tasarım. Bu bir emeklilik beratı değildir, yeni bir başlangıç beratıdır. Sizlerden aldığımız mirası sizlere tebliğ ediyoruz. Bundan sonra bu miras taşınacaktır. AK Parti emek göstereni unutmaz ve gösterir. Biz de gıybet, tuzak, fraksiyonlar, kulisler yoktur. Biz de hayır yolunda yürümek, hayır düşünmek ve helalleşmek vardır çünkü bu mesele bizim şahsi davamız değildir bu mesele bizimle başlamadı bizimle bitmedi. Bu mesele bir etnik grubun zümrenin meselesi değildir" diye konuştu.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU, 24. DÖNEMİN SON GRUP TOPLANTISINDA GEÇMİŞ DÖNEMLERDE MECLİS BAŞKANLIĞI YAPAN BÜLENT ARINÇ, KÖKSAL TOPTAN VE MEHMET ALİ ŞAHİN'E AYYILDIZLI AK PARTİ ARMASI TAKDİM ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.