Ak Parti İl Başkanı Keskin “Düzce’de Yatırımlar Artarak Devam Edecek"

Ak Parti İl Başkanı Keskin “Düzce’de Yatırımlar Artarak Devam Edecek
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında Düzce’de 2002-2015 yılları arasında onlarca proje hayata geçirildiğini ve geçirilmeye devam ettiğini söyledi...

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında Düzce’de 2002-2015 yılları arasında onlarca proje hayata geçirildiğini ve geçirilmeye devam ettiğini söyledi. Keskin, BAKGEP’in Düzce ayağının en önemli projesi ise Melen Su Park projesi olacağını bildirdi.

Düzce’de Batı Karadeniz illerinin içinde olduğu BAKGEP adı altında büyük ve küçük ölçekli projeler hayata geçiriliyor. Refahın Yeni Adresi sloganıyla yola çıkan oluşum kapsamında Düzce’ye birçok yatırım sağlandı ve sağlanmaya da devam ediyor.

Son 13 yılda AK Parti tarafından Düzce’ye 6.3 Milyar TL yatırım ve destek sağlandığını kaydeden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Yapılan dev yatırımlarla Düzce’mizin çehresi değişti. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bin 526 yeni derslik yapıldı ve okullarımıza 5 bin 186 adet bilgisayar gönderildi. 2006 yılında değer üreten üniversite sloganıyla yola çıkan Düzce Üniversitesi bünyesinde 12 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 8 araştırma ve uygulama merkezi kuruldu. Sağlık Bakanlığımız tarafından 16 sağlık tesisi inşa edildi. Ulaştırma Bakanlığımız tarafından 165 kilometre bölünmüş yol yapıldı. TOKİ tarafından 5 bin 631 konut yapıldı ve çiftçilerimize 419 Milyon TL zirai destek sağlandı. KÖYDES ve BELDES ile yolu ve içme suyu olmayan köy kalmadı” diye konuştu.

MELEN SU PARK DÜZCE’MİZİ ZENGİNLEŞTİRECEK

İl Başkanı Hikmet Keskin, Melen Su Park projesinin Düzce’nin geleceği olduğuna dikkat çekerek, Asar Deresinin ıslahı ve Melen Su Park projeleri ile daha modern bir şehre kavuşacaklarını vurguladı. Melen Su Park projesi ile parklardan, tiyatro salonlarına, spor tesislerinden kültürel ve eğlence mekanlarına kadar birçok yapının olacağını belirten Keskin, “BAKGEP ile projelerimizi hayat geçireceğiz. Düzce’miz daha zengin ve daha yaşanabilir bir kent olacak” dedi.

MELEN NEHRİ’NİN ŞEHRİ DÜZCE

Ormanları, sayısız gölleri, yaylaları, kaplıcaları ve tarihi zenginliklerinin hepsini barındıran Düzce’de yatırımların artarak devam edeceğini kaydeden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Düzce’nin tüm içme suyu sorununu çözmek için Akçakoca Barajımızın yapımına devam ediyoruz. Düzce’mizde yapacağımız projelerle 2050 yılına kadar içme suyumuzu teminat altına alacağız” diye konuştu.

2003-2019 yılları arasında 3 adet baraj ve gölet, 3 adet içme suyu tesisi, 5 adet enerji tesisi 36 adet de taşkın koruma tesisi tamamlanacağını söyleyen Keskin, “90 bin 860 dekar alanda çalışma yapılarak 7 milyon 370 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. 4 adet koruma alanımız ilan edilecek ve 8 adet kara ve deniz otomatik gözlem istasyonumuz ile 1 adet yıldırım tespit ve takip sistemimiz hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.

Düzce’deki yaban hayata ve sokak hayvanlarına da sahip çıktıklarını belirten AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, sadece 2003-2014 yılları arasında 6 bin yaralı yaban hayvanının rehabilitasyonunun yapılarak doğam yaşam alanlarına bırakıldığını kaydetti. 6 bin sokak hayvanının aşılandığını ve sokak hayvanları için 20 adet kulübe, 500 adet de su kabı dağıtımı yapıldığını belirten Keskin, “Sadece insana değil Yüce Rabbimizin yarattığı tüm canlıları önemsiyor ve refah içinde yaşaması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.