Ak Parti İlçe Kongreleri

Ak Parti İlçe Kongreleri
AK Parti Kayseri teşkilatı tarafından, 5. Olağan İlçe Kongreleri kaldığı yerden devam ederken, Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerinde de kongreler tamamlandı.

- AK Parti Kayseri teşkilatı tarafından, 5. Olağan İlçe Kongreleri kaldığı yerden devam ederken, Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerinde de kongreler tamamlandı.

Kongreler sonucunda, Akkışla İlçesi'nde Davut Altınoluk'un yerine, Hayrullah Dündar ilçe başkanı olurken, Sarıoğlan İlçesi'nde ise, mevcut Başkan Ahmet Cerit ile yola devam edildi.

İlk olarak Akkışla ilçesinde yapılan 5. Olağan İlçe Kongresi'ne TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, 23. Dönem Sakarya Milletvekili ve Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Kadın Kolları Başkanı Gülcan Cengiz, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile delegeler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, karın yağması ile Akkışla'nın beyaza büründüğünü ve ismi ile müsemma hale geldiğini belirterek, " Belli ki Akkışla'ya yeni bir el değmiş. Akkışla'ya yı yeniden ayağa kaldırmak için hep birlikte buradalar. Bu gün Akkışla'da bu kadar kalabalık, görkemli ve düzenli nir kongre yaşıyoruz. Emeği geçenleri kutluyor, hepinize teşekkür ediyorum. Hangi şartlarda olursak, olalım partimize sahip çıkalım. Biz yalnız başına bir parti değiliz. Bizler aynı zamanda bir davanın adıyız. Selçuklu'dan, Osmanlı'dan ve Cumhuriyet'in insanları olarak bizler, bir davanın, bir misyonun insanıyız. Bu misyonumuzu da inşallah 2023, 2071 ve daha da ileriye götüreceğiz. Bu davanın adı halk davasıdır. Bu davamızın adı millet davasıdır. İnşallah bu davamız yerini bulana kadar bu mücadelemiz devam edecektir" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır da, AK Parti'nin bir çok kişinin emekleri sayesinde bu günlere geldiğini ifade ederek, "Ak Parti çok büyük fedakarlıklar sonucunda buralara kadar gelmiş bir partidir. Bizler burada huzur ve sükun içerisindeyiz. Çünkü AK Parti iktidarda. Şükürler olsun ki, tek parti iktidarı devam ediyor. Ama Dünya'nın diğer ülkeleri bu kadar rahat değil. Bir yanda Kırım Türkleri tutuklanıyor. Türk yurdu olan Kırım, Rusya tarafından işgal edilmiştir. Biliyorsunuz G-20 zirvesinde de Rusya'ya bu konuda çok tazikler yapıldı. Fakat bir türlü geri adım atmadılar. Peki Rusya neden geri adım atmıyor. Çünkü ekonomik olarak sıkıntısı yok. Rusya ekonomik yaptırımlardan hiç bir şekilde zarar görmüyor. Demek ki yumuşak yöntemler etken olmuyor. İşgal eden ülkeler üzerinde. O zaman NATO'nun daha etkili yöntemlere baş vurması lazım" dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise, "Bu Ak günde. Her tarafın Ak'a büründüğü bu günde". Tüm Akkışla teşkilatının salona hoş geldiğini belirterek sözlerine başladı.

Yeni Türkiye için Akkışla'da yeni bir gün olduğunu belirten Özden, " Yeni Türkiye'nin, yeni adımlarının atıldığı, Akkışla için yeni oluşumların ortaya çıktığı bir gün. Yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye'nin adımlarını kongrelerde atacağız. Kongreler yeni bir başlangıç. Yeni başlangıçların ilk adımı. Bu gün Akkışla'da, Akkışla'nın yeni adımlarını atıyoruz. Akkışla'dan sonra, kayserimizi, Kayseri'den sonra da, Türkiye'mizi kucaklayacak adımlar atacağız." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Akkışla İlçesi'nde kongreye tek liste ile giren, Hayrullah Dündar, Davut Şahin'inden görevi devraldı.

Daha sonra Sarıoğlan İlçesi'nde 5. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Bu ilçede ise, mevcut Başkan Ahmet Cerit tek liste ile girdiği kongrede ilçe başkanı olarak yoluna devan etti.

AK PARTİ İLÇE KONGRELERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.