Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’ten Açıklamalar

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’ten Açıklamalar
AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, gündemlerinde İnebolu Yolu başta olmak üzere Cide ve diğer ilçelerin yol çalışmalarının olduğunu kaydetti.Yatırımlarla ilgili geçmişten devam eden konular...

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, gündemlerinde İnebolu Yolu başta olmak üzere Cide ve diğer ilçelerin yol çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Yatırımlarla ilgili geçmişten devam eden konular olduğunu belirten Metin Çelik, öncelikle gündemlerinde projesi bitmiş olan yatımların olduğunu belirtti. Önceliklerinde Ilgaz Tüneli’nin iki katı maliyetinde olan İnebolu Yolu’nun çalışmalarının olduğunu söyleyen Metin Çelik, “Projenin son rötuşları da yapıldı. İhalesini biran önce yaptıracağımız bir proje. Sahil yolunun güzergah tespit çalışmaları devam ediyor. İlk olarak tek güzergahlı bir projeydi bölünmüş yol yapılması için itirazlarımız oldu. Dolgu yapılmak suretiyle değil, viyadük ve tünellerle yapılması gerekir. Güzergah belirlendikten sonra ayrıntılı çalışmalar yapılacaktır. Şu anda İnebolu’da tünel ve yollarının 30 kilometresi bitti” dedi.

Kastamonu’nun Karadeniz’in en çok coğrafyasına sahip olduğunu vurgulayan Metin Çelik, “İki ana gündemimiz var. Cideli hemşehrilerimizin beklentisi yüksek. Cide yolu, Bartın’ın Kurucaşile ilçesine kadar yapıldı. 25-30 kilometrelik bir mesafe kaldı, onu da biran önce yapacağız. İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın Kastamonu’ya en yakın yoldan gelmeleri lazım. Tosya ve Cide’nin, Kastamonu’dan kopmak gibi bir niyeti yok. Gereği neyse yapılacak. Pınarbaşı’ndan Ankara’ya 2 saat 15 dakikada ulaşılıyor. 12 metre genişliğinde güzel bir yol. Pınarbaşı girişinden 1 kilometrelik bir kısmı kaldı. Şuanda takip ettiğimiz Ağlı, Azdavay, Pınarbaşı, Ulus yolu var. İkinci ihalesi 40 milyon liraya yapıldı. İhaleyi alan firma battı. Yeni bir maliyet çıkarılıyor. İhalesi en kısa sürede yapılacak” diye konuştu.

Daday-Eflani yolunun ihalesinin yakın zamanda yapılacağını açıklayan Metin Çelik, “Tosya merkezi itibari ile en büyük ilçemiz. Kastamonu ile bağının güçlendirilmesi çok önemli. Ne gerekiyorsa yapacağız. Kastamonu-Araç ve Araç-Karabük yolunun ihalesi 150 milyon liraya yapıldı. 2016 yılının sonunda bitmezse 2017’de sıcak asfalt olarak Kastamonu-Karabük arasında hizmete girecek” diye konuştu.

Bunların dışında köy yollarına yönelik çalışmalarının devam ettiğini aktaran Metin Çelik, “20 günde 40 kilometre asfalt köy yolu yaptık. Asfalt yol yapımı için 300-350 kilometrelik bir proje var. Parke çalışmalarımız var. Meydanları parke ile donatıyoruz. Köylerimizdeki altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Niyetimiz insanlarımız köylerine dönsün. Emekli vatandaşlarımızın köylerine dönmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bizzat milletvekili olarak köye dönüş için sözlerini aldığım bir kaç vatandaşımız var. Nüfusumuz ne kadar yükselirse devlet bütçesinden alacağımız payda artacaktır. Her yıl ek ödenekler alıyoruz. Aldığımız ödenekler ile köylerimize yatırımlarda bulunuyoruz. Hastane, gölet gibi bekleyen projelerimiz var. İnşallah en kısa sürede tamamlanacaktır” şeklinde konuştu.

Çelik, AK Parti’nin diğer partilerle yürüttüğü koalisyon görüşmelerini değerlendirerek, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile son görüşmelerin yapılacağını kaydetti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, erken seçim istemediklerini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.