Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy Oldu

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy Oldu
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresine tek liste halinde giren Mahmut Hakan Gürsoy, yeni Merkez İlçe Başkanı oldu.

- AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresine tek liste halinde giren Mahmut Hakan Gürsoy, yeni Merkez İlçe Başkanı oldu.

Adıyaman Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 5. olağan partililerin ilgisi büyüktü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmut Muş, Adıyaman Koordinatörü Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, il genel meclis üyeleri ve partililer kongreye katıldı.

İl Başkanı İbrahim Halil Fırat’ın divan başkanlığı yaptığı kongrede mevcut Başkan Abdurrahman Dimez aday olmadı. Merkez İlçe Başkanlığı’na Mahmut Hakan Gürsoy, tek liste halinde girerek, başkanlığa seçildi.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Denetim ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde protokol üyeleri konuşma yaptı.

İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Adıyaman’ın Ak parti’ye her seçimde en yüksek oranlarda destek verdiğini ve bundan sonra da vermesi için çalışacaklarını dile getirdi.

Eski Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ise, 3 yıllık görev süresince teşkilatla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, AK Parti’de hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını ifade etti.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Abdurrahman Dimez’in büyük bir olgunluk ile siyaset tarihinde eşine az rastlanır bir tavır sergilediğini belirterek, Adıyaman siyaset tarihinde yeni bir sayfa açtığını vurguladı.

Milletvekili Salih Fırat’da Abdurrahman Dimez’i överek, “Abdurrahman Dimez siyaset literatüründe ender görülür şekilde koltuğunu kendi gönlü ile başkasına bıraktı. Bir dönem ilçe başkanlığı yaptıktan sonra yeniden aday olmadı. Kendisini bu davranışından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Adıyaman’ın huzurun, barışın kardeşliğin simgesi olduğunu belirterek, “Adıyaman çözüm sürecinin model kentidir. Son günlerde bütün Türkiye’de hasretle uygulanmak istenen çözüm süreci uygulamalarını tarih boyunca Adıyaman gerçekleştirmiş illerden birisidir” dedi.

AK Parti’nin 100 yıllık icraatları 10 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiğini ve gelecek nesillere aydınlık bir ülke bırakılacağının altını çizen Milletvekili Murtaza Yetiş ise, “Biz 20 yüzyılda 21. yüzyılı kaybettik. İslam coğrafyasının 21. yüzyıl kayıp yıllardır. İnşallah 21 yüzyılda kadim medeniyetimizin dağılan parçaları dirilecektir. Toplum tüm unsurlarıyla birleşerek bu coğrafyada yeniden hayat bulacaktır. AK Parti bu ülkeye yaptığı hizmetlerle bunu gerçekleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mehmet Metiner ise, seçim sürecinde herkesin gönlünden bir adayın geçebileceğini ancak karar kılınan adaya herkesin destek olacağını belirterek, “Herkesin gönlünden geçen aday olabilir. Bunu konuşuruz tartışırız. Ama genel merkezimizin ve hepimizin üzerinde ittifak ettiği adayımız Hakan Gürsoy’dur. Kendi platformlarımız da fikir beyanında bulunuruz. Her türlü tartışmayı yaparız ama genel merkezimiz bir kişiyi belirledikten sonra artık o hepimizin adayıdır” şeklinde konuştu.

Adana Milletvekili Fatoş Gürkan’da bütün ilçelerde kongrelerin şölen havasında geçtiğini ifade ederek, AK Parti’de siyaset yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmut Muş, AK Parti’nin her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da ülkeyi vesayetten kurtardığını dile getirerek, “Adıyaman bizim gıpta ile baktığımız, medeniyetimizin en güçlü olduğu bir ilimiz. AK Partinin kalesi diye tabir edeceğimiz ilenden birisidir. Her zaman milli idareden yana, kalkınmadan yana, ekonomik büyümeden yanında oldu.

Biz iktidara geldiğimiz zaman umutlarını yitirmiş, yarınlarından umutsuz bir Türkiye aldık. Nasıl bir kaostik ortamı devraldığımızı unutmayalım. Bütçesinin yarısını faize veren bir Türkiye aldık. Bütçesini döndüremeyen bir Türkiye aldık. Biz 12 yıllık bu süreçte milli geliri üç katına çıkardık. İhracatı 5 katına çıkardık. Üniversiteler yaptık, savunma sanayinde yeni modeller yaptık, havaalanları, yollar, limanlar, barajlar, hızlı trenler, okullar, hastaneler yaptık. Bütün bu hizmetleri kazandıran bir iktidar olduk. Yaptıklarımızı vatandaşlarımıza iyi anlatacağız. İktidara geldiğimizde üniversite sayısını ikiye katladık. Bizler hizmet yaparken çeşitli badirelerden geçtik. 2007 yılında 367 krizi, 2008 yılında IMF ile anlaşma konusu vardı. Bizleri her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da sıkıştırmak istediler. IMF’siz bir Türkiye’nin batacağını söylediler ama biz Dünya’nın en ağır şekilde etkilendiği küresel ekonomik krizden en az zararla çıktık. AK Parti nasıl her türlü vesayete yön verdiyse, ekonomik vesayete de tam anlamıyla son verdi” dedi.

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI HAKAN GÜRSOY OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.