Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: “Bahçeli Koalisyonu Tıkadı”

Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan: “Bahçeli Koalisyonu Tıkadı”
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) verdiği 500 kişilik iftar yemeğine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, koalisyona yönelik açıklamalarda bulunarak, "Bahçeli, k...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) verdiği 500 kişilik iftar yemeğine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, koalisyona yönelik açıklamalarda bulunarak, "Bahçeli, koalisyonu tıkadı" dedi.

Gaziantep’te MÜSİAD’ın bir otelde verdiği 500 kişilik iftar yemeğine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, son günlerde sınırda yaşanan olaylardan dolayı, ülkenin Suriye sınır hattında bir Kürt devleti kurulmak istendiğini vurgulayarak, ülkenin şu an sıkıntılı bir süreç geçirdiğini söyleyerek, “Bahçeli koalisyonu tıkadı” dedi.

Şu ana kadar, AK Parti Genel Başkanının, Bakanların ve milletvekillerinin ağzında milletin iradesi dışında bir laf duymadığını dile getiren Milletvekili Erdoğan, “Çünkü biz, millet terbiyesiyle seçilen insanlarız. Koalisyona AK Parti en büyük parti olduğu için onunla başlanacak, arkasından Milliyetçi Hareket Partisi. Şimdi tabi maalesef Milliyetçi Hareket Partisi seçimden hemen sonraki süreçteki saatlerde gece saat 01.00’de, Bahçeli’nin açıklamalarını hepiniz duydunuz. Biz yaptığımız çalışmalarla kamuoyunda tabanlarımızın birine yakın olduğunu görerek, Milliyetçi Hareket Partisi’yle yapılacak bir koalisyonun daha iyi olacağı anlayışına sahipken, dün yine Sayın Bahçeli bu olayı tıkadı. Milliyetçi Hareket Partisi özellikle, ben muhalefet olacağım diyor, ben sorumluluk almam diyor. Biz Milliyetçi Hareket Parti’sinin de Cumhuriyet Halk Parti’sinin de, halkın onlara muhalefet görevi verdiği ortada iken, aykırı hareket etmemeye davet ediyoruz. Onlar da, halkın verdiği iradeyle, masaya bizimle otursunlar, ortak çalımalar yapalım istiyoruz, onlar, muhalefet, iktidara gelin bakın AK Parti, yıprandı. Biz niye gelip de yıpranalım, oturduğumuz yerde oylarımız büyüyor. Birimiz Kürtçülük yapıyoruz, birimiz Türkçülük yapıyoruz. Hesabı biliyorsunuz. Böyle gideriz. AK Parti erisin, CHP ile yapsın, o da erisin hesabı yapıyorlar” İfadelerine yer verdi.

"ÜLKENİN ÇEMBERİNDE KÜRT DEVLETİ"

Ülkenin son günlerde içinden geçtiği sıkıntıları herkesin gördüğünü ve ülkenin çevresinde bir Kürt devleti kurulmak istendiğini aktaran Milletvekili Erdoğan, “Ülkemizin etrafını kan gülüne çevirdiler. Ülkemizin etrafında hesaplar var, özellikle Suriye’nin kuzeyinde, bizim güneyimizde ve bir çember şeklinde özellikle bir Kürt devleti selefi bir Sünni bozuk itikatlı bir devlet, ve arkasında bir Şii devleti. 3 tane yapılanma açık bir şekilde, varken ve bu çalışma başta bütün ülkemizi tehdit ederken, hala ben muhalefette kalırsam daha da güçlenirim hesabı yapmak, siyasi eteğe uymaz. Şimdi yapacağımız şu, kimse bir gün sonrasının hesabını yapmadan, bugün coğrafyamızda oynanan bu oyunları bozmak için el ele vermek zamanıdır. Hiçbir şekilde oy kaygısı, oy hesabı yapmamak lazım. Bunları doğru bulmuyoruz. Doğru olan acilen Ülkenin şu anda siyasi iradeye ihtiyacı var. Eğer siyasi istikrar sağlamazsak, bugün iş dünyası bekliyor. Sizler hepiniz iş adamsınız. Şu anda daha piyasa açılmadı. 7 Haziran seçimlerinde eğer AK Parti iktidara gelseydi, piyasa şu anda güllük gülistanlık olurdu. Niye olmadı, çünkü siyasi istikrarın olmadığı yerde güvende olmaz” diye konuştu.

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ'NİN (MÜSİAD) VERDİĞİ 500 KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİNE KATILAN AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN, KOALİSYONA YÖNELİK AÇIKLAMALARDA BULUNARAK,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.