Ak Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu

Ak Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Avukat Recep Hacıeyüpoğlu AK Parti Sakarya Gençlik Kolları toplantısına katıldı.Toplantıda AK Parti Gençlik Kolları Üyelerine yönelik konuşan Hacıeyüpoğlu, 28 Şubat da...

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Avukat Recep Hacıeyüpoğlu AK Parti Sakarya Gençlik Kolları toplantısına katıldı.

Toplantıda AK Parti Gençlik Kolları Üyelerine yönelik konuşan Hacıeyüpoğlu, 28 Şubat darbesinin demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını belirterek "28 Şubat’ın yasakçı zihniyeti AK Parti ve AK Partililerin sağduyusu ve mücadele azmiyle son buldu" dedi. Süreci demokrasi tarihine yazılan kara bir leke olarak değerlendiren Hacıeyüpoğlu, on binlerce mağduru, ekonomiye verdiği zararları ve siyasi mühendislik olayları ile 28 Şubat’ın ortak hafızalardan asla silinemeyeceğinin altını çizdi.

Hacıeyüpoğlu, "28 Şubat’a giden süreçteki olaylar silsilesinde askerden daha fazla işin ortak bir sivil ayağı bulunuyordu. Bürokraside, medyada, iş dünyasında çeşitli algı operasyonları yapıldı, korku senaryoları üretildi. Atılan manşetlere baktığımızda korku senaryolarını diri tutmak adına önemli bir mücadele verildiğini görüyoruz. Korkunun adı her zaman olduğu gibi irtica oldu. Demokrasiye balans ayarının tank ve tüfeklerle verileceği sanıldı. Türlü siyasi mühendisliklere tanık olduk. Etkisi bin yıl sürecek diye düşündüler. Ancak bekledikleri gibi olmadı" diye konuştu.

Hacıeyüpoğlu, "Akademisyenler, subaylar, yöneticiler fişlenerek görevlerinden uzaklaştırıldılar. Bazı öğrencilerin üniversite hayalleri başlamadan sona erdi. Katsayı başta olmak üzere türlü engellemelerle ülkemizin yakın tarihinde karanlık bir sayfa açıldı. 28 Şubat’ı unutmadık. Darbelerin kazananı olmadığı gibi kaybedeni her zaman millet olmuştur. Darbecileri milletimiz hiçbir zaman hayırla yâd etmeyecektir" dedi.

AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bu yana 28 Şubat’ın izlerini silmenin mücadelesini verdiğini de sözlerine ekleyen Hacıeyüpoğlu, "Hamdolsun AK Parti 28 Şubat mağduriyetlerini ortadan kaldırmak adına her alanda önemli reformlar hayata geçirdi. Bireysel özgürlüklerin sınırlarını genişleten kararlı adımlar atıldı. 28 Şubat’ın yasakçı zihniyeti AK Parti ve AK Partililerin sağduyusu ve mücadele azmiyle son buldu" ifadelerini kullandı.

HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN

Hacıeyüpoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "3 Kasım 2002’de ’Her şey Türkiye İçin’ diyerek yola çıkan AK Parti, yeni Türkiye’ye giden yolda yükselen demokrasisi, güçlü ekonomisi, bölgesel ve küresel güç olma hedefi ile yoluna devam ediyor. Darbeciler 28 Şubat için bin yıl sürecek diyorlardı, bekledikleri gibi olmadı. Ancak AK Partililer olarak Türkiye’nin içine çekilmek istendiği o karanlık dönemleri bin yıl unutturmayacağız. Bugün Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi gibi tartışmalar var. 17-25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı bugün bunları konuşamazdık. Paralel Yapı ile mücadele bunun için önemli’ dedi.

Aday adaylık sürecini de değerlendiren Hacıeyüpoğlu “2015 seçimleri ile meclise girecek olan vekiller darbe ürünü anayasanın yerine milletin anayasasını yapacak, çözüm sürecinin yasal zeminini oluşturacak ve paralel yapı ile mücadeleyi daha etkin devam ettirecek olan isimlerdir. Bu açıdan son derece önemlidir” diye ifadeler kullandı.

Sakarya’da MAZLUMDER, Baro, Sakaryaspor ve Büyükşehir Belediyelerinde üstlendiği görevlere atıfta bulunan Hacıeyüpoğlu, “Yerelde ki yöneticiler ile uyum içinde değilseniz, Sakarya için projeler üretemezsiniz. Şehrin tüm katmanlarını kuşatan bir, beraberlik içerisinde olmalısınız. Ancak bu şekilde şehre proje sunabilir, gelişmeyi sürdürebilirsiniz’ diye konuştu ve Eğer Milletvekili olursam bu konuya özellikle hassasiyet göstereceğini belirterek Milletvekilinin görevi Halk, Belediyeler ve bürokratlar arasındaki uyumu iyi sağlamaktır” dedi.

AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI RECEP HACIEYÜPOĞLU: “28 ŞUBAT'IN YASAKÇI ZİHNİYETİ AK PARTİ VE AK PARTİLİLERİN SAĞDUYUSU VE MÜCADELE AZMİYLE SON BULDU”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.