AK PARTİ VE MHP KONGRESİ

Ak Parti’de kongre süreci başladı. Bu ay içinde Onikişubat ve Andırın ilçesinde seçimler olacak. Mevcut adaylarla mı yoksa yeni adaylarla mı bu iki ilçe kongre yapacak yakında belli olur.

MHP’de İl Başkanlığı seçimi ise 27 Ağustos’ta yapılacak.  Şu anda Ömer Özkan tek aday olarak gözüküyor. Görüştüğüm bazı isimler mutlaka ikinci bir aday çıkar diyorlar. Şunun şurasına iki haftadan az bir süre kaldı.

Bize seçimlere katılan isimlere başarılar dilemek düşüyor.

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ’TA METAL YORGUNLUK VAR MI?

Malum bu gün Ak Parti’nin 16. Kuruluş yıldönümü. 15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten Ak Parti iktidarından halkın çoğunluğu memnun. Bilindiği gibi 2019 seçimleri farklıdır. Millet Cumhurbaşkanı için ayrı milletvekilleri için ayrı oy kullanacak. Dolayısıyla bu güne kadar lider odaklı oy veren seçmenlerin eğilimlerinde de farklılıklar olabilecektir. Cumhurbaşkanı için  oy veren seçmen milletvekili için başka bir partiye oy verebilir.

Bu açıdan teşkilatların ve milletvekili adayların isimleri büyük önem arz ediyor.

15 yıldır ülkemize hizmet eden Ak Parti’nin 16. Kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanının son günlerde sıklıkla gündeme getirdiği metal yorgunluk ve fetö büyük önem arz ediyor. Ak Parti teşkilat seçimlerinde bu iki önemli konunun üzerinde duruyor.

Kahramanmaraş’a bu açıdan bakacak olursak, her yerde ifade edildiği gibi % 60-70 değişim bekleniyor.  Bir iki ilçe hariç diğerlerinde değişiklik olacağını tahmin ediyor ve bekliyoruz.

Vatandaşların hangi ilçe başkanından memnun hangisinden de memnun olmadığını bilmiyorum. Ancak İl Genelinde hangi ilçeye gitsem insanlarla konuştuğumda ilçe başkanlarını övende, eleştirende görüyorum. Bunun için diyorum ki; değişim partilere dinamizm getirir. Kimse “koltuk benim!” havasına girmesin. Girmemelidir. Ak Parti Kahramanmaraş’ta da büyük bir değişim yapmalıdır.

Bu yapılmaz, değişim ve dönüşüm olmaz ise Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekilliği seçim sonuçları arasında büyük fark çıkar diye düşünüyorum.

Çünkü seçmen Sayın Erdoğan’ı ayrı milletvekilini ayrı seçecek. Gittiğim gezdiğim yerlerde bunu gözlemleme imkanı buldum. Nitekim geçtiğimiz günlerde yaptığım tatil amaçlı gezide bu görüntüyü Sivas, Trabzon, Samsun, Ordu, Kastamonu, Amasya, Nevşehir, Aksaray gibi şehirlerde görüştüğüm dostlarımda da gördüm.

Bu değişim ve dönüşüm beklentisi neredeyse bütün şehirlerde aynıdır. Bunun içinde değişimin % 60-70 gibi olacağı yazılıp çiziliyor. Hem parti yöneticisi olup hem de Belediyelerde, kamu kurumlarında iş yapan, ihaleye giren insanlar ayıklanacaktır. Adam parti yönetiminde ama kamu kurumlarının da Avukatlığını yapıyor. Parti yönetiminde bulunan bir inşaat mühendisi Belediyeden ihale ile aldığı iş nedeniyle yönetimden istifaya zorlanıyorsa aynı şey Avukatlar içinde geçerli olmalıdır. Bunlar Kahramanmaraş’ta var mı yok mu onu bilmiyorum ama Ak Parti bu teşkilat seçimlerinde parti yöneticisi olduktan sonra işini değiştiren, başka işlere yönelen isimlere de dikkat etmeli ve onlara listelerinde yer vermemelidir.

Bunlar olur mu olmaz mı yapılır mı yapılmaz mı ben bilemem. Bildiğim bir şey var ki; artık seçim % 35 ile kazanılmayacak. % 50+1 gerekecek. Bunun için iktidar olmak ve millete hizmet etmeyi düşünen parti her alanda ince eleyip sık dokumak zorunda olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ak parti ile ilgili söylediklerine de baktığımda Türkiye genelinde çok ciddi değişimin olacağı izlenimini alıyorum.

Kahramanmaraş Teşkilatlarında yapılacak olan seçimler ile de bunu görme imkânı bulacağız.

Ak Parti kurucu ayarlarına dönecek mi yoksa dönmeyecek mi? İlçe seçimleri sonuçlarına göre bunu değerlendirme imkânımız olacaktır,

Bekleyip göreceğiz!....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi