AK Parti ve MHP’ye kopya eleştirisi

AK Parti ve MHP’ye kopya eleştirisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'yi eleştirerek, "Asgari ücretlilerden, emeklilerden, polisimizden, memurumuzdan bizim vaatlerimizden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'yi eleştirerek, "Asgari ücretlilerden, emeklilerden, polisimizden, memurumuzdan bizim vaatlerimizden kopya çekerek oy istiyorlar" dedi.

Uşak'a hava yoluyla gelen Kılıçdaroğlu, miting öncesi Kızılcasöğüt kasabasına giderek burada kasaba halkıyla bir süre sohbet etti. Konvoyla birlikte miting alanına geçen Kılıçdaroğlu Uşaklıları selamlayarak 1 Kasım seçimleri için sürdürdüğü çalışmaları alanda toplanan kalabalığa aktardı.

"TERÖR SORUNUNU ÇÖZECEĞİM, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER MİLLETVEKİLİ HAKLARINA SAHİP OLACAK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu Uşak'ta halka seslenirken terör sorununa değinerek, şehitler arasında zengin çocuklarının, milletvekili çocuklarının, bakan çocuklarının olmadığını öne sürerek 7 Haziran seçimlerinden istediği sonucu alamayan iktidar partisinin terörü yeniden tırmandırdığını söyledi. Terör sorununu CHP iktidarında çözeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şehit yakınlarına da, Gazilere de gereken desteği vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Neden gariban vatandaşların çocukları şehit oluyor. Ensesi kalın birisinin çocuğu var mı? Zengin birisinin, milletvekilinin, bakanın çocuğu var mı? Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gittiğim her şehit cenazesinde anneler başka annelerin ağlamamasını istiyor. Bu sorunu CHP iktidarında ben kesinlikle çözeceğim. Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu'nu kuracağız. Bir gazi o yüksek kurula başvuracak ve derdini hemen çözeceğiz. Gazilerin sağlık sorunları var. Bazen pahalı oluyor para verecek halleri de yok. Şu kuralı getireceğiz. Bir milletvekili hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa gaziler ve şehit yakınları da aynı haklardan yararlanacak. Onlar için ne yapsak azdır. Açıkça söylüyorum CHP dışında şehit yakınlarına ve gazilere bu kadar samimi yaklaşan ikinci siyasi parti yoktur."

"7 HAZİRAN VAATLERİMİZDEN CAYMADIK"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu 7 Haziran'da yapılan genel seçimler için hazırlanan seçim beyannamesinden caymadıklarını belirterek, "O dönem bize kaynak soran AK Partililer şimdi bizim seçim beyannamemize özeniyorlar. Asgari ücretlilerden, emeklilerden, polisimizden, memurumuzdan bizim vaatlerimizden kopya çekerek oy istiyorlar. Biz ne dediysek sözümüzün arkasındayız, askeri ücret net bin 500 TL olacak, emekliler bayramda ikramiyelerini alacak. Yaklaşık 800 bin taşeron işçi kadroya alınacak, taşeronlar aradan kaldırılacak. Memurlarımız için gerekli düzenlemeler hızlı şekilde yapılacak. Kısacası 7 Haziran da vatandaş görevini yaptı, fakat siyasiler gerekeni yapmadı. Davutoğlu hükümeti kuramadı. Birisi, 400 milletvekili vermediniz, o yüzden tekrar sizi seçime götüreceğim" diyorsa ona dersini vermek zorundasınız. Anayasaya göre hükümeti kurma görevini bize vermeleri gerekirdi. Bize görev verilmedi. Sandılar biz gidip meydan meydan mağdur edebiyatı yapacağız. Bizim öyle bir niyetimiz de yok. Biz gücümüzü halktan alırız. İnşallah o görevi siz vereceksiniz. Türkiye'nin ekonomide ciddi sorunları var. Dış politikada, eğitimde ciddi sorunlar var. Her alanda sorunlar var" dedi.

Kılıçdaroğlu miting sonrası adaylarla birlikte vatandaşlara karanfil dağıtarak Uşaklılarla vedalaştı. Genel Başkan daha sonra hava yoluyla Ankara'ya hareket etti.

AK Parti ve MHP’ye kopya eleştirisi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.