Ak Parti’li Abdulhamit Gül: “Ak Parti, Cübbeli Vesayete De Karşı Koymuştur”

Ak Parti’li Abdulhamit Gül: “Ak Parti, Cübbeli Vesayete De Karşı Koymuştur”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, askeri vesayete olduğu gibi, sivil ve cübbeli vesayete de karşı koyduklarını belirterek, “AK Parti, 17-25 Aralık paralel vesayetine milleti de yanına alarak karşı çıkmıştır” dedi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, askeri vesayete olduğu gibi, sivil ve cübbeli vesayete de karşı koyduklarını belirterek, “AK Parti, 17-25 Aralık paralel vesayetine milleti de yanına alarak karşı çıkmıştır” dedi.

AK Parti Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nın ikincisi İstanbul'da yapıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve yerel yönetimlerdeki verimliliğinin artırılmasını amaçlayan toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları, Bilecik, Bolu, Düzce Belediye Başkanları katıldı.

İki bölüm halinde gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, “paralel yapıyı” hedef aldı. AK Parti’nin askeri vesayete olduğu gibi, sivil ve cübbeli vesayete de karşı koyduğunu anlatan Gül, “AK Parti hükümeti, vesayetle 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi askeri vesayetin Türkiye’yi geriye götürmeye yönelik müdahalelerine nasıl karşı çıktıysa, askerin darbe girişimlerine nasıl karşı çıktıysa, Türkiye’deki 17-25 Aralık Paralel Vesayetine de milleti de yanına alarak, milletin de desteği ile karşı çıkmıştır. Vesayetin apoletli olması ile sivil, cübbeli olması arasında hiçbir fark yoktur. Vesayet, ister askeri, ister sivil bürokratik olsun; vesayet karşı çıkılması ve mücadele edilmesi gereken bir illegal örgütlenmedir” dedi.

“Gezi’de AK Parti’yi engelleyemeyenlerin, 17 Aralık’ta bir yolsuzluk kılıfı adı altında Türkiye’nin siyasetine, Türkiye’nin ekonomisine ve Türkiye’nin sosyolojisine müdahale etmekle, bütün Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı” diyen Gül, şunları söyledi:

“Türkiye’nin siyasetine müdahale edilmek istenmiştir. 30 Mart seçimlerini, 10 Ağustos seçimlerini ‘Türkiye’de yolsuzluk var’ gibi hava oluşturarak, üretilmiş delillerle Türkiye ve dünya kamuoyuna servis edilmiştir. Tıpkı Menderes’e yaptıkları gibi, 17 Aralık darbe girişimi, usulü ile yanına almış olduğu cübbeli vesayeti ile yargısı ile polisi ile 27 Mayıs cunta dönemine, darbe hukukuna çok benzemektedir. Gerçekten Menderes’e yapılanlar, Özal’a yapılanlar, Erbakan’a yapılanlar, Sayın Cumhurbaşkanımıza da yapılmak istendi. Aslında Recep Tayyip Erdoğan şahsında Türk milletine, 77 milyon insanımıza yapılmak istendi. Ama hamdolsun, bu vesayete karşı milletimiz ve AK Parti kadroları dimdik durdu. Ve bu darbe girişimini ‘milli’ duruşu ile püskürttü.”

“SPOR KULÜPLERİNE BİLE İLLEGAL MÜDAHALEDE BULUNDULAR”

Geçen yıl aynı tarihlerde yapılan söz konusu operasyonların ülke ekonomisini de hedef aldığını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, “Bu operasyonlarla ekonomiye müdahale edilmiştir. Bakıldığında 25 Aralık devamında işadamlarıyla da; 3’cü Köprüyü yapan, 3’ünci havalimanını yapan işadamları ile ekonomiye darbe vurulmak istenmiştir. Kendisi gibi düşünmeyen hangi cemaat, hangi yapı, sivil toplum varsa bu kesimlere karşı müdahale ve infaz söz konusudur. Bakın dün Galatasaray Kulüp Başkanı bir açıklama yaptı. Çok enteresan. ‘Sosyolojiye müdahale’ diyorum ya; spor kulüplerine bile müdahale eden illegal yapı ile karşı karşıyayız maalesef. Bu Türkiye’nin siyasetine olduğu gibi, sosyolojisine darbedir. Ne diyor; bu Paralel Yapı Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar para istedi. Vermeyince Fenerbahçe’nin başına bu işler örüldü diyor. Bu, Türkiye’de yargının gelmiş olduğu nokta açısından vahim bir durumdur. Bunu Galatasaray Başkanı söylüyor” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’Lİ ABDULHAMİT GÜL: “AK PARTİ, CÜBBELİ VESAYETE DE KARŞI KOYMUŞTUR”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.