Ak Partili Aydın: "Nissibi Doğuyla Batıyı Birbirine Bağlayacak Gönül Köprüsüdür"

Ak Partili Aydın: Nissibi Doğuyla Batıyı Birbirine Bağlayacak Gönül Köprüsüdür
Nissibi Köprüsü ve yolunda incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Nissibi doğuyla batıyı birbirine bağlayacak gönül köprüsüdür" dedi.Köprü ve köprüye bağlantı yolunda çalışmala...

Nissibi Köprüsü ve yolunda incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Nissibi doğuyla batıyı birbirine bağlayacak gönül köprüsüdür" dedi.

Köprü ve köprüye bağlantı yolunda çalışmaların sona geldiğini belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Burada zaman zaman incelemelerde bulunup firma yetkililerimizden bilgiler almaktayım. Bugünde Milletvekilimiz Ahmet Aydın’la birlikte geldik. Çok şükür yapımı devam eden köprümüz tamamlandı, ana yol ile bağlantıyı sağlayacak olan yolumuzda yoğun bir çalışma var. Burası da yaklaşık 15 gün içerisinde bitirilecek. Kahta ilçemiz ve köprü arasındaki ana yolumuzun yapılmasıyla birlikte ilimiz kör nokta olmaktan çıkacak ve doğuyla batı arasında adete bir köprü vazifesi görecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın programında bir değişiklik olmazsa Mayıs ayı sonunda kendisin de katılımıyla köprümüzün ve bağlantı yolumuzun açılışını yapacaklar. İlimize bu devasa eseri kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, ilimiz milletvekillerine ve emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yapılan güzel yatırımları görmenin ve hayali gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Bugün bir şaheserle karşı karşıyayız. Doğuyla batıyı birleştiren aynı zamanda bir gönül köprüsünü de tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah 15 güne kadar tamamıyla açılışa hazır hale gelecek. 2.6 kilometrelik ana yola bağlantı yolu, 30 metre genişliğinde bölünmüş yol ve sıcak asfalt olacak. Bahar mevsiminin bol bereketli geçmesi nedeniyle yol çalışması biraz uzadı. Kısmet olursa 15 gün içerisinde bu yolla birlikte köprümüzü 15 gün içerisinde hizmete açacağız. İnşallah yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte Mayıs ayının sonlarına doğru hem ara bağlantı yolunun hem de köprümüzün açılışını yapacağız. Tabii bir ticaret yolu, bir ticaret yolu, bir medeniyet yoludur ve adete ipek yolunu canlandıracak bir yoldur. Adıyaman, Kahta kör nokta olmaktan çıkıp, çevre illerle çok daha yoğun bir işleyiş aline geçecektir. Bir cazibe merkezi haline dönüşecektir. Doğu batı arasındaki mesafeyi kısaltacak ve burada da Fırat’ın üzerindeki bu gerdanlıkla birlikte yapılan yeni yollarla birlikte ulaşım daha da kolaylaşacak. Ana yolumuzun ihalesi yapıldı. Köprü ile Kahta arasındaki yol yeni haliyle yaklaşık 10 kilometre kısalacak ve daha modern bir hale getirilecektir. Hızlı bir çalışma devam ediyor, ilimiz, ülkemiz tabii ki hizmetlerin en güzeline layık. Ama yapılmaz dediler, kandırıyorlar dediler biz dedik ki ne aldanan ne de aldatan olacağız demiştik ve şimdi bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Sayın valimiz, kaymakamımızla birlikte incelemelerde bulunduk, yetkili firmadan bilgiler aldık. Bu dev eseri ilimize kazandırmanın haklı gururunu ve onurunu yaşarken başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Ulaştırma Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ADIYAMAN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ VE AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN, NİSSİBİ KÖPRÜSÜ VE YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.