Ak Parti’li Elitaş: “Kılıçdaroğlu Partisini Kontrol Edememektir”

Ak Parti’li Elitaş: “Kılıçdaroğlu Partisini Kontrol Edememektir”
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’in CHP’yi izlediği yönündeki açıklamasına ilişkin, Kılıçdaroğlu’nun partisini kontrol edemediğini, bunun korkusu ile başka düşmanlar arayarak koltuğunu kurtarma çabası

- AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’in CHP’yi izlediği yönündeki açıklamasına ilişkin, Kılıçdaroğlu’nun partisini kontrol edemediğini, bunun korkusu ile başka düşmanlar arayarak koltuğunu kurtarma çabası içinde olduğunu söyledi.

TBMM’de gazetecilerin Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’in CHP’yi izlediği yönündeki açıklamalarına ilişkin soruları üzerine Mustafa Elitaş, “Sayın Kılıçdaroğlu partisini şuan kontrol edememektir. Bunun korkusuyla başka düşmanlar arayarak kendi partisini toparlama ve kendi oturduğu yeri kurtarma gayreti içerisindedir” dedi.

Elitaş, Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim ile ilgili özrünün milletvekilleri tarafından şiddetli bir itiraz ile karşılanmasının çelişkinin ve tam bir tek fikrin ortada olmadığının ifadesi olduğunu da söyledi. Sezgin Tanrıkulu’nun Kılıçdaroğlu’nun fikirlerini ifade edebilmek için taşeron olarak kullanılmış birisi olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Elitaş, Grup Başkanvekilinin Sezgin Tanrıkulu’nu tekzip edici açıklamalar yaptığını belirtti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını enteresan olarak değerlendiren Elitaş, “Partisini kontrol edemeyen bir genel başkanın partisinin dağılma sürecine girdiğinin kaygısı ve korkusuyla bir hezeyan anındaki söylediği bir ifade olarak değerlendirmek mümkün. Olağanüstü kongrede çok az bir oyla rakibine üstünlük sağladı, 7 Haziran 2015’de yapılacak seçimler CHP'de yeni bir değişimin habercisi olabilir. Onu engelleyebilmek için farklı düşmanları ortaya sokarak görüşleri, kanaatleri ve yön saptırma anlamında faaliyet olabilir" diye konuştu.

“AK Parti içinde Ahmet Davutoğlu’na gelecekte bir rakip çıkabilir mi?” sorusu üzerine Elitaş, AK Parti’nin kongresinin gelecek sene Eylül ayında yapılacağını, CHP’nin kongre partisi olduğunu ifade ederek, “AK Parti kurulduğu andan bu tarafa ilk defa olağanüstü kongre yaptı. Biz işlerimizi istişare ile yaparız. Yaptığımız görüş doğrultusunda bir lider adayını ortaya çıkartırız, bu yaptığımız iş herhalde demokratik bir iştir” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.