Ak Partili Fırat, Yeni Anayasayı Anlattı

Ak Partili Fırat, Yeni Anayasayı Anlattı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yakutiye ilçesi Gölbaşı semtinde vatandaşları işyerlerinde ziyaret ederek destek isteyen Fırat, s...

Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yakutiye ilçesi Gölbaşı semtinde vatandaşları işyerlerinde ziyaret ederek destek isteyen Fırat, seçim beyannamesinde yer alan yeni anayasanın detaylarını anlattı.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Abdurrahim Fırat beraberinde Ak Parti İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte seçim çalışmalarına Yakutiye ilçesi, Gölbaşı semtinde devam etti. İlk olarak gölbaşı semtinde esnafı işyerlerinde ziyaret eden Fırat, 7 Haziran seçimlerinde partisi için oy istedi.

Daha sonra semtte bulunan kahvehane ve çay ocaklarını gezen Fırat, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bir çay ocağında vatandaşlar ile bir araya gelen Fırat, Ak Parti’nin seçim beyannamesindeki Yeni Türkiye Sözleşmesi’nin en önemli maddelerinden biri olan yeni anayasa hakkında bilgi verdi.

“MEVCUT ANAYASADA VATANDAŞ İKİNCİ PLANDA”

Türkiye’nin en kısa sürede yeni anayasaya kavuşması gerektiğini belirten Fırat:“Mevcut anayasanın temel düsturu ve düşüncesi: devleti hâkim, vatandaşı ise ona bir tebaa olarak görmek. Vatandaşın yanında olmayan, vatandaşı ikinci planda turan bir anayasamız var. Şu anda ülkemizin ve dünyanın geldiği noktada bu anayasayla yönetim noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Yeni Anayasada en önemli nokta şu olacak: İnsan onurunu esas alacak bir anayasa. Hepimiz farklı ırklarda, farklı mezheplerde farklı şartlarda hayatımızı sürdürüyor olabiliriz. Ama neticede hepimiz insanız. Hepimiz Hz. Âdem’in çocuklarıyız. Hepimiz topraktan yaratıldık. ‘Arap’ın Acem’e, Acem’in Arap’a üstünlüğü ancak takva iledir’ düşüncesiyle her insana, insan olmasından dolayı gereken sevgi ve saygıyı göstermemiz lazım. Ak Parti olarak yeni anayasanın temel noktasında insan onurunu temel alacağız.”

“HEDEFİMİZ ERZURUM’DA 6, TÜRKİYE’DE 400”

Konuşmasında eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın sözünü hatırlatan Fırat: “Rahmetli Necmettin Erbakan’ın dediği gibi ‘Biz gardiyan devlet değil, garson devletiz’. Böylece Demokrasiyi garanti altına almış olacağız. Bu ülke birçok darbe yaşadı. Demokrasimiz sürekli kesintilere uğradı ve vatandaşlarımız sürekli mağdur edildi. Mevcut anayasayla bunların önüne geçmek mümkün olmayacak. Bu yüzden Yeni Anayasa diyoruz. İşte bu yüzden Erzurum’da 6, Türkiye’de 400 milletvekili hedefimiz var. İnşallah sizlerin desteğiyle bunu başaracağız.” diye konuştu.

Fırat ilçedeki ziyaretleri sırasında 50. Yıl Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin açılışına katıldı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile birlikte açılış kurdelesini kesen Fırat, iş yeri sahibine hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra Havuzbaşı Kent Meydanı’nda bulunan Ak Nokta standını ziyaret etti. Burada vatandaşların yakın ilgi gösterdiği Fırat, partililer ve vatandaşlarla birlikte halay çekti.

FIRAT: HUKUKÇUYUM AMA AYNI ZAMANDA ÇİFTÇİYİM

Kitap fuarını gezen Kent merkezindeki çalışmalarını tamamlayan Fırat, daha sonra ilçeye bağlı Çayırtepe ve Kösemehmet Mahallerine geçti. Köy odalarında köy muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen Fırat, sorunları dinleyerek not etti ve hepsiyle tek tek ilgileneceğini söyledi. Kendisinin avukatlık mesleğinin yanında çiftçilikle de uğraştığını belirten Fırat, yaşanan bir takım aksaklıkların var olduğunu ve bunların çözüme kavuşturulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.