Ak Partili Gedikli’den Seçim Vaatlerine Tepki

Ak Partili Gedikli’den Seçim Vaatlerine Tepki
AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, partilerin ekonomiye yönelik seçim vaatlerini eleştirerek, "Adisyon hesabı değil, ülke bütçesi yapacaksın" dedi.7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’ne 34 g...

AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, partilerin ekonomiye yönelik seçim vaatlerini eleştirerek, "Adisyon hesabı değil, ülke bütçesi yapacaksın" dedi.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’ne 34 gün kala partiler hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Seçim öncesi AK Parti, CHP, HDP ve diğer partilerin ardından son olarak dün MHP de seçim vaatlerini açıkladı. Partilerin beyannamelerinde öne çıkan başlık ekonomi oldu.

AK Parti’nin kurucularından Bülent Gedikli, açıklanan seçim vaatlerini eleştirerek, geçmiş seçimlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin matematiksel oy hesaplamalarını hatırlattı. Meydanlarda oy hesabının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi "asgari ücret açık artırması"na dönüştüğünü belirten Gedikli, "Adisyon hesabı değil ülke bütçesi yapacaksın. ’Kazandıkça bölüşelim, kalkındıkça büyüyelim’ diyen AK Parti ekonomi programının karşısına şununla çıkıyorlar, diyorlar ki ’Ne var ne yok dağıtalım sonra gelir gene birileri toplar.’ İlk harçlığını almış talebe gibi har vur harman savur mantaliteleri cidden işbilmezlik ispatı ama Allah’tan iktidar olmak gibi bir niyetleri yok, yabancı yatırımcı da ciddiye almıyor, Türkiye’nin siyasi istikrarının aynen devam edeceğine dair inançlar sarsılmıyor" dedi.

Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme dönemine girdiğini söyleyen Gedikli, artan risk primi ve kurlardaki değişime rağmen büyüme rakamlarının 2014 yılına göre daha iyi geleceğini belirtti.

Gedikli, 7 Haziran seçimlerinden sonra hem yerli hem yabancı yatırımcıların rahatlayacağını dile getirerek, "Yatırımlarda yılın ikinci yarısından itibaren artış göreceğiz. Planladığımız ve hayata geçirmeye başladığımız yapısal reformlar büyüme potansiyelimizi olması gereken noktaya taşıyacak. Tezvirat medyasının etkisi sıfırlanacak, biz Türkiye için planladığımız kaliteli ve sürdürülebilir, üretim, ihracat ve teknoloji odaklı büyüme rotamıza odaklanacağız" diye konuştu.

Türkiye’nin büyüyeceğini ve istikrarın süreceğini belirten Gedikli, "Piyasaların makro ekonomideki dengesizlikleri, seçim atmosferi ve tezvirat medyası bir de atan tutan hesapsız muhalefet eklenince, Türkiye ekonomisinin fabrika ayarlarını bozuyor. Ancak İnşallah başkanlık sistemiyle Türkiye fabrika ayarlarına geri dönecek" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.