Ak Parti’li Özdağ Dondan Zarar Gören Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Ak Parti’li Özdağ Dondan Zarar Gören Çiftçilerle Bir Araya Geldi
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa’da etkili olan ve bağlarda ciddi hasara yol açan zirai don olayına ilişkin, “Biz çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ne gerekiyorsa yaparız. Ülkemizde...

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa’da etkili olan ve bağlarda ciddi hasara yol açan zirai don olayına ilişkin, “Biz çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ne gerekiyorsa yaparız. Ülkemizde güçlü bir devlet, güçlü bir hükümet var.” dedi.

Milletvekili Özdağ, Saruhanlı ilçesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, belediye meclisi üyeleri ve partililerle birlikte zirai dondan etkilenen bağları gezdi. Bağ alanlarındaki incelemeleri sırasında bir açıklama yapan Özdağ, bağlardaki hasar tespit çalışmalarının ardından ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:“Zararın boyutunu önce görelim ve tespit edelim. Saruhanlı, Sarıgöl ve Gölmarmara ilçelerimizde ciddi sıkıntı olduğunu öğrendik. Bununla ilgili hasar tespit çalışmalarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz tamamlasın. Zarar gören ürünlerden ne kadarının Tarım sigortalı, ne kadarının sigortasız olduğunu belirlesinler. Bizler bu noktadan sonra neler yapabileceğimizi Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza arz edelim. Biz çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ne gerekiyorsa yaparız. Devletimiz ve hükümetimiz güçlüdür.”

Çiftçilerin devlet ve özel bankalar ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi konusunda bir çalışma başlatılabileceğini dile getiren Özdağ, konuşmasına şöyle devam etti: “Birileri Manisa’nın afet bölgesi ilan edilmesini, birileri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin olağanüstü toplanmasını istiyor. Bunun için önce bir raporu görelim. Önce bir fotoğrafı çekelim. Fotoğrafı görmeden bir şey söylememiz mümkün değil. Önce Manisa genelinde ne kadar zarar olduğunu tespit edelim, ondan sonra bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu karar versin. Biz konuyu yakından takip ediyoruz ve edeceğiz. Ancak meseleyi istismar etmeye gerek yok. Doğruyu konuşalım, dürüst konuşalım. Siyaset yaparken hep böyle olumsuzlar üzerinden bir rant edebilir miyiz ? gibi bir düşünceye kapılmak doğru değildir. Biz çalışmalarımızı yaparken devlet ciddiyeti içinde yaparız. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak yaparız. Bol keseden atmayız. Biz muhalefet değiliz. Muhalefetin sloganı şu, ’Aslı yok yaylasında bin 500 koyunum var.’ Bizim var olan yaylamız ve ovamızda bağlarımız var. Biz bu bağların zararını tespit eder, çiftçimizi mağdur etmeyiz.”

Milletvekili Özdağ’ın bağ alanlarındaki incelemelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Zirai ilaç bayisi sahipleri ve çiftçiler de hazır bulundu. Özdağ ve beraberindekiler bağlardaki incelemelerinin ardından Saruhanlı’nın Mütevelli mahallesini de ziyaret ederek üreticilere “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.