AK Partili Turan’dan 65. hükümet yorumu

AK Partili Turan’dan 65. hükümet yorumu
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, demokratikleşme ve ekonominin yanında sistem değişikliği konusunun da artık Türkiye'nin gündemine girmesi gerektiğini...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, demokratikleşme ve ekonominin yanında sistem değişikliği konusunun da artık Türkiye'nin gündemine girmesi gerektiğini söyledi.

Pazar günü mesai yapan TBMM'de 65. hükümet güvenoyu alarak görevine başladı. Yeni hükümetin bir reform hükümeti olacağını belirten Turan, "Demokratikleşme ve ekonominin yanında sistem değişikliği konusu artık Türkiye'nin gündemine girmelidir. Elde ettiğimiz başarıları kaybetmemek ve yönetimde istikrarı korumak için başkanlık sistemine geçmemiz gerekli. Kaybedecek zamanımız yok" dedi.

Terörle mücadelenin de kararlılıkla süreceğini belirten Turan, "Terörle mücadele bizim için önemli bir alan. Kürt meselesi ve demokratikleşme bağlamında AK Parti Cumhuriyet tarihinin en cesur adımlarını attı. Bugün Kürt meselesi yoktur, terör meselesi vardır. Ancak bugün küresel ölçekli bir saldırı altındayız. Terör kendisine iç meselelerde meşruiyet arıyor olsa da esas itibariyle bir dış mesele olarak kendini dayatmaktadır. Bunların yanında, geleneksel vesayet güçlerinin ortadan kalkmasından sonra yeni bir vesayet girişimi olarak ortaya çıkan paralel yapıyla mücadele de 65. hükümetin gündeminde olacaktır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.