AK Parti’li Ünal: "Terörün Sonlandırılması İçin Çok Büyük Fırsatlar Vardı"

AK Parti’li Ünal: "Terörün Sonlandırılması İçin Çok Büyük Fırsatlar Vardı"
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra Türkiye'nin önündeki fırsatları neden o günkü siyasiler değerlendirmediler"...

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra Türkiye'nin önündeki fırsatları neden o günkü siyasiler değerlendirmediler" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından "Aday Tanıtım Toplantısı" düzenlendi. Kentte bir restoranda düzenlenen toplantıya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adaylarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, MHP Lideri Bahçeli'yi eleştirdi. Ünal, "Bakın Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli 7 Haziran seçimlerinde ne dedi? "Bizimle Yürü Türkiye" Türkiye Devlet Bahçeli ile yürümeyeceğini gösterdi sandıkta. Şimdi ne diyor 1 Kasım'da "Sen Bilirsin Türkiye" diyor. Yani bizim ödev veren üstenci, benimle yürü, yürümüyorsan sen bilirsin deme lüksümüz yok" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinde bu işi demokratik siyasetle TBMM'nin çatısı altında çözmeye çalıştıklarını ifade eden Ünal, kendilerini ihanetle suçladıklarını belirtti. Ünal, "Dediler ki siz ihanet ediyorsunuz bu ihanet sürecidir. Sonra bizim siyasetle bu meseleyi çözme çabamızı terör örgütü istismar ettiği için sabote ettiği için gereken yapıldı. Bu sefer de diyorlar ki sizin hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Şimdi sen ne istiyorsun bir sorunu çözmenin birden çok yöntemi vardır. Abdullah Öcalan yakalandığında Türkiye'nin önündeki fırsatları neden o günkü siyasiler değerlendirmediler. O 3 buçuk yıl terörün sonlandırılması için çok büyük fırsatlar vardı. Bizi İmralı ile görüşmekle suçlayan Bahçeli, kendi dönemlerinde İmralı ile görüşüldüğünü itiraf etti" dedi.

Konuşmaların ardından, Ünal Kahramanmaraş için ayrı bir beyanname yapıldığını belirterek, yakında projeler ve çalışmaların açıklanacağını kaydetti.

1-874.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.