Ak Parti'li Ünal'dan, Kılıçdaroğlu'nun Mit Eleştirisine Cevap

Ak Partili Ünaldan, Kılıçdaroğlunun Mit Eleştirisine Cevap
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’nun 'MİT, CHP’yi bölmek istiyor' sözlerine cevap vererek, “Senin içini karıştırmaya ne gerek var, senin için zaten karışık” dedi.

- AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’nun 'MİT, CHP’yi bölmek istiyor' sözlerine cevap vererek, “Senin içini karıştırmaya ne gerek var, senin için zaten karışık” dedi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapılan AK Parti Tokat Merkez İlçe Kongresine AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay’ın tek liste ile katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede; AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti yönündeki eleştirilere değindi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili haberlerin dış basında yer almasını eleştiren Ünal, “BBC, Kraliçenin saraylarını görmüyor ama Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir yönetim binası olarak inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili neden haber yapıyor? TİMES neden manşetine taşıyor, Washington Post neden bunla ilgili haber yapılıyor? Öyle bir propaganda yapıyorlar ki, bin odası varmış. Sanki bin odasında Tayyip Erdoğan oturuyor. Cumhurbaşkanımız bir makamı kullanıyor, diğer odalarda da görevli devlet personeli oturuyor. Efendim ‘1 milyar 300 milyon TL’ye yapılmış’ Hayır, bu kadar bütçe ayrıldı. 860 milyon TL şuan gerçekleşen bütçe. İstanbul Üniversitesinin bir yıllık bütçesi 830 milyon TL. Yani İstanbul Üniversitesi’ne ayrılan bir yıllık bütçe kadar bir rakama yapılmış. Efendim biz bir zamanlar Çankaya’da bağ evinde oturuyorduk. Arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti her geçen gün büyüyor. Çankaya’da, Dolmabahçe’de bugün ki Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bizim” dedi.

“KOBANİ’Yİ ÇÖZÜM SÜRECİNİN ŞARTI HALİNE GETİRDİLER”

Çözüm sürecine başka ülkelerin müdahil olmak istediğini o nedenle Kobani’yi Çözüm Sürecinin şartı haline getirenler olduğunu ileri süren Ünal, “Kobani üzerinden başka ülkeler ‘Türkiye köşeye sıkışın ve çözüm sürecine müdahil olsun’ istiyorlar. Neden? Türkiye eğer bu meselesini çözerse bu topraklarda yüzyıldan beri ilk defa bir devlet bir ülke bir millet kendi sorunun bağımsız olarak çözecek. Bağımsızlık için başka ne gerekir, ekonomik bağımsızlık gerekir. Biz İMF’yi göndermek istediğimizde nasıl kıyamet kopardılar hatırlarsınız” diye konuştu.

“SENİN İÇİNİ KARIŞTIRMAYA NE GEREK VAR SENİN İÇİN ZATEN KARIŞIK”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'MİT, CHP’yi bölmek istiyor ' sözlerine de konuşmasında değinen Ünal, “Milli İstihbarat Teşkilatımızın Müsteşarına kimler niye saldırıyor bakın. Ana muhalefet partisi başkanı kalkmış diyor ki ‘MİT bizim içimizi karıştırıyor’ diyor. Senin içini karıştırmaya ne gerek var senin için zaten karışık. Bunu söyledikten sonra bir milletvekili çıkıp ‘biz zaten karışığız’ diyor. Benim dediğimin aynısını diyor. Diyorlar ki biz demokrat bir partiyiz. Bunlar demokratlıktan kavga ve kaos anlıyor. Sabah erken kalkan bir açıklama yapıyor. Bizim parti disiplinimiz, ortak aklımız, ortak bir dava etrafında kitlenmiş olmamızı anlayamıyorlar. Dolayısı ile MİT’e saldırıyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“MHP BİZİ BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLUYOR YA, ASIL BÖLÜCÜ ONLAR”

MHP’nin Türkiye’yi kendi kafasında bölmüş durumda olduğunu ileri süren Ünal, konuşmasına şöyle konuştu: “MHP, Türkiye’nin belli şehirlerine gitmiyor. Fili olarak bir bölme değimli bu? Diyarbakır’a niye gitmiyorsunuz? Bitlis’e, Bingöl’e, Şırnak’a, Batman’a, Mardin’e, Van’a niye gitmiyorsunuz? Siz demek ki oralar terk etmişsiniz. Oralarda kim var. AK Parti var. Türkiye’nin neresine bakarsanız bakım her yerde AK Parti var. Her ilin oy alan AK Parti var. Bu milletin milli birliği ve beraberliğinin çimentosu olarak AK Parti var. O yüzden MHP’ye bakmayın. Hani MHP bizi bölücülükle suçluyor ya, asıl bölücü onlar. Çünkü kafalarında maalesef bir ırk temelinde Türkiye’yi bölmüş durumdalar. Biz önümüze bakacağız. Biz 2023 hedeflerine bakacağız.”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay, mini ceviz sandık içerisinde Tokat yazması hediye ettiği Ünal, yazmayı partilere göstererek, "Yıllarca bunun için mücadele ettik. Buna bez parçası dediler. Oysa bu özgürlük mücadelesinin simgesi idi" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'Lİ ÜNAL'DAN, KILIÇDAROĞLU'NUN MİT ELEŞTİRİSİNE CEVAP

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.