Ak Parti’ye Rakip Çıktı: Merkez Parti

Ak Parti’ye Rakip Çıktı: Merkez Parti
Merkez Parti (MEP) Kurucularından Kahramanmaraşlı Hasan Bayramoğlu, partinin kuruluş amacı ve yürüteceği politikalar hakkında bilgi verdi.

Merkez Parti (MEP) Kurucularından Kahramanmaraşlı Hasan Bayramoğlu, partinin kuruluş amacı ve yürüteceği politikalar hakkında bilgi verdi.

Kentin tanınmış simalarından Hasan Bayramoğlu, Erzurumlu Prof. Dr. Abdurrahim Karslı Başkanlığında 7 Temmuz 2014 tarihinde kurulan Merkez Parti’nin 42 ilde resmi kuruluş çalışmalarının tamamlandığını belirterek önümüzdeki genel seçimlere katılma hakkı kazandığını kaydetti.

Partinin toplumun muhalefet ihtiyacından doğduğuna ve AK Partiye rakip olarak kurulduğuna dikkat çeken Bayramoğlu, vatan haini ve teröristler hariç her kesimden insanların bir araya geleceği bir yapı oluşturduklarını aktardı.

Merkez Parti’nin kuruluş amacının adalet olduğunu söyleyen Bayramoğlu,  toplumda sağıyla, soluyla, Kürdüyle, Alevisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle tüm insanlara kapılarının açık olduğuna vurgu yaptı. Parti teşkilatlanmasını kısa sürede tamamladıklarını kaydeden Bayramoğlu, bunun toplumda kendilerine karşı bir teveccüh olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kahramanmaraş’ta, Pazarcık ve Andırın ilçeleri hariç diğer yerlerde teşkilatlanma çalışmalarının bittiğini açıklayan Bayramoğlu, AK Parti’nin bu güne kadar şehre yeterli hizmet getirmediğini öne sürerek artık Kahramanmaraşlıların uyanması gerektiğini savundu.

“BİZ AK PARTİ’YE RAKİP OLARAK ÇIKIYORUZ”

Merkez Parti’nin kurulma sebeplerin hakkında bilgi veren Bayramoğlu şunları ifade etti: “Şu anda Devletin parçalanması konusu var bu bir, ikincisi devletin bölünme süreci içerisinde dış güçler veya hükümetin aldığı tavırdan dolayı Merkez Parti muhalefetin olmadığının söylendiği bir yerde muhalefet olarak çıkarmayı düşündüğümüz bir parti. Biz AK Parti’ye rakip olarak çıkıyoruz, halk alternatif mi der, gerçekten sahip çıkar mı çıkmaz mı o da halkın teveccühüne kalmış bir konudur.

hasan-bayramoglu.jpg

“PARTİ’NİN KURULUŞ AMACI, TEMELİ ADALETTİR, ADİL OLMAKTIR”

Parti amblemindeki terazinin adaleti temsil ettiğini ve ayrımcılık yapmadan toplumun her kesiminden insanları kucaklayacaklarını anlatan Bayramoğlu şöyle konuştu: “Temsil hadisemiz adalet, simgemiz adalet terazisi. Siyaset insana hizmet sanatı, bizim amblemimiz de bunu gösteriyor, partimiz insan ve adalet üzerine kurulan bir parti. Adaletin olmadığı hiçbir yerde yaşam hakkı yoktur, herkes kendi adaletini kor. Bugün hükümet olan AK Parti kendi adaletini uygulamaya çalışmış. Artık adam ben devletim demiş mafyalığa soyunmuş. Mafyalığa soyunma hadisesinde de sonuç orman kanunu gibi herkes kendi adaletini kendi çıkarmaya başlıyor. Onun için Merkez Parti’nin kuruluş amacı, temeli adalettir, adil olmaktır. Burada toplumun sağıyla, soluyla, Kürdüyle, Alevisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle kim olursa olsun sadece vatana ihanet etmeyen kişiler veya terörist adlandırdığımız kişileri kabul etmiyoruz, diğer tüm insanlara kapımız açık. Şu anda kurucu üyelerimizin içerisinde, Demokratik Sol Partili, AK Partili, ANAP’lı, DYP’li, MHPli, Kürdü, Alevisi, sağcısı, solcusu, aşırı uçlarda hepsi bir araya gelerek bu parti kuruldu.”

MİLLETİN SESİ HAREKETİ’NDEN MERKEZ PARTİ’YE

2013 yılında siyasi bir hareket olarak devam etme kararı alındığını ancak 17 Aralık’ta yaşanan gelişmelerden dolayı farklı şekilde anlaşılacakları endişesiyle parti kurma çalışmalarını bir süre ertelediklerini belirten Bayramoğlu şu şekilde konuştu: “Abdurrahim Karslı Milletin Sesi Hareketi diye 2011 yılından bir hareket başlattı. 7 Aralık 2013’te siyasallaşacağımızı söyledik ancak 17 Aralık’ta bir patlak verdi. O süreç içerisinde kursan cemaat partisi diyecekler veya farklı bir şekilde niteleyecekler diye süreci uzattık. 07.07.2014’te bir fiil partiyi kurmaya karar verdik çünkü önümüzdeki süre azdı, seçime katılma hakkını elde etmek istiyorduk. 7 Temmuz’da kurulan bir partinin 42 ilde teşkilatlanmasını tamamladıktan sonra müracaatımız geçen ay verdik, 25’inde kongremizi yaptık ve seçime girmeyi hak etmiş durumdayız. 42 ilde resmi olarak teşkilatlanmayı bitirdik bunun yanı sıra birçok ilde temsilciliklerimiz var.” 

“İŞTE MERKEZ PARTİ’NİN DOĞMA SEBEBİ BU”

Çok kısa sürede parti yapılanmasını tamamlamalarının toplumun AK Parti karşısında muhalefet yapacak bir oluşuma destek vereceğini gösterdiğini savunan Bayramoğlu şu şekilde konuştu: “Bizim yapacağımız artık dürüst insanların çıkıp dürüst olmayanlara karşı tavır koymasıdır. Vatandaş AK Partinin rakibi olarak muhalefeti göremiyordu, bir eksiklik vardı işte Merkez Parti’nin doğma sebebi bu.  Çok kısa sürede teşkilatlanan bir parti bana göre çok hızlı büyüdü. Yani tabanda bir talep var bunu görüyoruz.”

“BİZ VEKİL SİSTEMİNİ ANKARA’DAN TAYİN ETTİRMEYECEĞİZ”

Merkezden Milletvekili belirleme sistemini kabul etmediklerini ve adayları toplumun içindeki insanlardan seçeceklerini kaydeden Bayramoğlu şunları konuştu: “Biz vekil sistemini Ankara’dan tayin ettirmeyeceğiz. İllerde kanaat önderleri içerisinde yetişmiş, memleketini seven, sevdalı, gerçekten memlekete hizmet edecek insanları önereceğiz. Bürokratlar arasında kanunu, nizamı bilen insanlar da olacak ancak örneğin 8 vekil hakkı olan bir yerde 1 kişi bürokratlardan olacak diğerleri halkın arasındaki kişilerden. Tabanda insanları gerçekten tanıyan, bu memlekete hizmet edecek birçok insanlar var. Meclis’e bakarsanız Maraş’ın vekilleri hadisesinde vekil tayin edilen kişilerin hepsi Ankara’dan gelmiştir.”

Kahramanmaraş’ta teşkilatlanma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Bayramoğlu: “Kahramanmaraş’ta il Başkanımız belirlendi, Zeki Turna. Onikişubat ilçe başkanı Hayati Güneş, Dulkadiroğlu’nda ise Ahmet Gebel Başkan olarak belirlendi. Diğer ilçelerimizde de Pazarcık ve Andırın dışında teşkilatımız tamamlandı.” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET MEMURLUĞU EDEN VE YOLSUZLUĞA KARIŞAN HERKESTEN HESAP SORULACAK”

AK Parti hükümetinin Kahramanmaraş’a yeterli hizmet yapmadığını savunan Bayramoğlu sözlerini şu şekilde bitirdi: “12 yılda sayarsak çok güzel hizmetler yaptı, işte 4 yıla bir hizmet düşüyor. Yollar yapılacaktı, Maraş’ın özel idaresine gelen parayla, duble yol yapılacaktı bitmedi birinci hizmeti bu. İkinci hizmeti Adliye Saray’ı yaptırdı, sağ olsun güzel bir Adliye Sarayı oldu. Üçüncüsü de bir devlet hastanesi başka bir hizmeti varsa gösterin. Orada bölge hastanesi olacaktı ondan sonra küçük ölçekli bir hastane oldu. Öncelikle devlet memuru olup da hükümet memurluğu eden ve yolsuzluğa karışan herkesten hesap sorulacak. Bunun içerisine memur veya işadamı dâhildir.  Kendini devlet memuru sıfatıyla anarak hükümete yalakalık eden herkesten hesap sorulacak, İnşallah iktidar olursak. Maraş halkının artık uyanması gerek, bu bir seferberlik hadisesi, gerçekten seferberlik hadisesi bu, Maraş insanının uyanması lazım geçmişte nasıl Fransız’a karşı namus hareketiyse bu işte bizim namusumuz oldu. Bizim amacımız bu ülkeyi bir arada tutabilmek. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes terörist değilse yanımızda yer alması lazım.”

Merkez Parti Kurucuları arasında yer alan Hasan Bayramoğlu kendisi hakkında verdiği kısa bilgide şunları anlattı: “Ben bu şehirde doğdum büyüdüm ve bu şehirde de ölmeyi düşünüyorum, ticaretle uğraşıyorum. Daha önce Ticaret Borsası ve Ticaret Odası’nda yönetim kurulu üyeliği yaptım. Ve aktif siyasetçi olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yaptım. 2002 ve 2007’de MHP’de milletvekili aday adayı oldum. MHP içerisinde uzun süre bulundum. 1972 yılında kendi aklımız başımıza gelmeden, çocukken, girdiğimiz bir hareketti. O hareketin içerisinde uzun süre sabit kaldık, çizgimizi değiştirmedik. Ama 1999 yılında iktidar ortağı olduğumuzda Devlet Beyin Köşkte indiği gün bir söylemi vardı, Refah ile Doğru Yol dinlensin diye. Eyvah Milliyetçi Hareket Partisi misyonunu doldurdu diye arkadaşlarla da paylaşmıştım. Zaman bizi haklı çıkardı, bu süreç içerisinde yine devam ettik. Ama şu son dönemde yaklaşık 2 yıldan beri, 2007’den sonra MHP’de pek aktif olmadım, geri çekildik bazı sebeplerden dolayı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.