Akbaş: “Elbistan Yaban Hayatının Korunmasında Örnek İlçe”

Akbaş: “Elbistan Yaban Hayatının Korunmasında Örnek İlçe”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş, Elbistan’da doğa ve yaban hayatını koruma noktasında atılan adımların ve çalışmaların tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş, Elbistan’da doğa ve yaban hayatını koruma noktasında atılan adımların ve çalışmaların tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatını Koruma Daire Başkanlığı Av Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş, Tekniker Sait Karaman ve Elbistan Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan ile birlikte İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyon’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, doğanın korunmasının önemine vurgu yaptı.

Elbistan’ın doğasına sahip çıkılarak gelişmesi gerektiğini belirten Kaymakam Akkoyun, “Elbistan, coğrafi konumu itibariyle hem gelişen, hem kalkınan hem de büyüyen bir yapıya sahip. Aynı zamanda bu gelişmeyi sağlarken doğayı korumak da çok önemli. Bu değişmenin sürdürülebilir olması için doğal hayatın ve onun bizlere sağlamış olduğu imkanların kesinlikle korunması gerekiyor. Bu noktada devlet olarak kurumlarımızın çeşitli görevleri var. Ama bu konuda halkımızda da bilinç oluşması gerekiyor. Doğayı, doğal hayatı ve beraberinde getirdiği avantajı geçmişten bize miras kalan o değerleri ve varlıkları korumak bütün vatandaşların hepimizin görevi. Bu süreci de vatandaşlarımız sürekli kontrol ederlerse yasadışı avlanma veya doğal hayatın zarar görmesine neden olabilecek fiiller gördükleri, fark ettikleri zaman lütfen gerek bizim kurumlarımıza, kolluk kuvvetlerimize, fahri av müfettişlerine bildirmelerini istirham ediyoruz” dedi.

Kaymakam Akkoyun, Av ve Yaban Hayatı Koruma görevlileri ile fahri av müfettişlerine bugüne kadar bölgede yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatını Koruma Daire Başkanlığı Av Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş ise, 2014 yılının bakanlık olarak kaçak avcılıkla mücadele yılı ilan ettiklerini hatırlattı.

aw274222_02.jpg

Akbaş, “Bu konuyla ilgili eğitim faaliyetlerimiz oldu. 81 ilde kamu spotları başta olmak üzere değişik yayın unsurları ile tüm topluma ulaşmaya çalışıyoruz. Bu konuda eğitim çok önemli. Tabii bunun yanında denetim de çok önemli. Sizlere bu konuda verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Doğal kaynaklar ülkemizin her tarafında önemli. Her bölgede farklı avlanma alışkanlıkları var. Kaçak av yapan tüm unsurlarla mücadele ediyoruz. Doğal kaynakları kirletenlerle de mücadele ediyoruz. Nesli tehlikede olan türlerin tekrar üretilip doğaya salınması noktasında da çalışmamız sürüyor. Bu bölgede keklik ve alabalık konusunda çalışmamız oldu. Elbistan’da çok şanslıyız. Çok duyarlı bir gönüllü desteğimiz var. 14 civarında fahri av müfettişimiz var. Bunlara destek olarak bir şey veremesek de kendi imkanları ile doğaya ciddi katkıları var. Son 2-3 aylık rakamlarını incelediğimizde herhalde Türkiye’de örnek olacak bir çalışma olduğunu görüyoruz. Her kesimin desteği ile doğaya sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.