Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu’nda Sağlıklı Yaşam Eğitimleri

Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu’nda Sağlıklı Yaşam Eğitimleri
Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu ile Didim Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle sağlıklı beslenme, diş sağlığı ve kanserden korunma ve erken teşhis konulularında seminer düzenlendi.Akbük Nurullah Koca...

Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu ile Didim Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle sağlıklı beslenme, diş sağlığı ve kanserden korunma ve erken teşhis konulularında seminer düzenlendi.

Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu’nda “Sağlıklı Yaşama Bir Adım Daha” sloganıyla hayata geçirilen etkinlik öğrencilerin ve velilerinin ilgisi ile karşılandı.

Etkinliğe 2/A sınıf velilerinin hazırlamış olduğu kahvaltı etkinliği ile başlandı. Sene başından bu yana yürütülmekte olan Beslenme Dostu Okul Projesi etkinlikleri çerçevesinde 2/A sınıfı öğrencileri, evlerde hazırlanmış yiyecekleri tattılar.

Okul Müdür İbrahim Karamanlıoğlu Kahvaltı etkinlikleri tüm hızıyla her ay olmak koşuluyla diğer sınıflarda da öğretmenlerimizin planladıkları günler dahilinde tekrarlanacağını belirtti. Bu etkinliğin ardından Didim Aile ve Toplum Sağlık Merkezi yetkilileri, ikinci sınıf öğrencilerine diş flüorür uygulaması yaptı. Yapılan etkinlikte tüm öğrencilere diş fırçalama yöntemleri anlatılırken birer diş macunu ve fırçası hediye edildi.

ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Ayrıca anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri genel sağlık taramasından geçirildi. Yapılan çalışmanın ardından bayan velilere yönelik yine Aile ve Toplum Sağlığı yetkililerince Kanserden Korunma ve Erken Teşhis konulu bir seminer verildi. Son olarak da tüm okul öğrencilerine okulun konferans salonunda Diş Sağlığı ve Önemi konulu bir seminer verildi.

AKBÜK NURULLAH KOCABIYIK İLKOKULU İLE DİDİM TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ İŞBİRLİĞİYLE SAĞLIKLI BESLENME, DİŞ SAĞLIĞI VE KANSERDEN KORUNMA VE ERKEN TEŞHİS KONULULARINDA SEMİNER DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.