Akçakoca Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı

Akçakoca Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı
Akçakoca Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, belediye personeline kurdurulan şirketin belediyeye hibe edilmesi tartışılırken, tansiyon yükseldi.Akçakoca belediyesi personeli Alparslan Sarı...

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, belediye personeline kurdurulan şirketin belediyeye hibe edilmesi tartışılırken, tansiyon yükseldi.

Akçakoca belediyesi personeli Alparslan Sarı tarafından kurulan ABİTAŞ Ulaşım, Nakliye, İnşaat, Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin belediyeye hibe edilmesi talebi muhalefet partilerin meclis üyeleri tarafından itiraz gördü. Şirketin devri konusunda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Yüksel Yılmaz, "Belediye şirketlerinin geçmişi parlak değil, tüm suistimaller ve yolsuzluk soruşturmaları bu şirketler üzerinde oldu" derken, CHP’li Meclis Üyeleri Hüsnü Koç ve Turgay Çakmak ta konuya itiraz etti.

Yaşanan tartışmalar sonrasında açıklama yapan Belediye Hesap İşleri Müdürü Ferhat Küçük, şirketin isminin ABİTAŞ olduğunu, 2006 yılında Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu tarafından belediye personeline kurdurulduğunu, benzer şirketlerin Türkiye’de çok sayıda belediye tarafından kurulduğunu ve kurulmasının önünde yasal olarak hiçbir engel olmadığını detaylarıyla anlattı. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise konuyla ilgili olarak "Başka belediyeler hangi amaçlarla bu şirketi kurduysa biz de o amaçlarla kuruyoruz" dedi.

Tartışmaların sonunda oylamaya geçildi. Yapılan oylamada CHP ve MHP’li meclis üyeleri ret oyu verirken, belediye personeli tarafından kurulan şirketin belediyeye hibe edilmesi talebi, oy çokluğuyla kabul edildi.

AKÇAKOCA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.