Akçakoca Belediyesinden Kültür Gezisine Yoğun İlgi

Akçakoca Belediyesinden Kültür Gezisine Yoğun İlgi
Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen, Kültür gezileri kapsamında bine yakın Akçakocalı bayan ücretsiz Çanakkale ve Konya’ya gönderiliyor.Bayanların ülkenin...

Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen, Kültür gezileri kapsamında bine yakın Akçakocalı bayan ücretsiz Çanakkale ve Konya’ya gönderiliyor.

Bayanların ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıması, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen gezi kapsamında, Konya’nın tarihi, turistik mekânları ile birlikte müze ve türbeleri ziyaret ediliyor. Bayanlar Konya’yı gezme imkanı bulurken, gezi kapsamında birçok kişi Mevlana Müzesi, Yeşil Türbe, Şems-i Tebrizi Türbesi, Karatay Medresesi Müzesi, İnce Minareli Medrese, Üçler Mezarlığı ve Sultan Selim Camisini ziyaret ediyor. Düzenlenen kültür gezileriyle bayanlara ülkenin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerini, kültür merkezlerini görme imkanı sunduklarını belirten Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak gezilerin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti ”Konya, insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, bir müze şehir kimliğine sahip olan istisna bir şehirdir. Dünya görüşü ve insan sevgisi ile Mevlana Celaleddin Rumi ile milletimizin hazır cevaplılığı ve kıvrak zekasıyla tanıdığı Nasreddin Hoca gibi milli kültürümüzün manevi mimarlarının yaşadığı şehir Konya’ya, Kültür Gezilerimiz kapsamında gezi düzenledik. Mayıs ayının 15’de başlanan kültür gezilerimiz kapsamında birçok vatandaşımızı Çanakkale’ye ve Konya’ya gönderiyoruz. Ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini, seyahat etme imkanı olmayan vatandaşlarımıza görme imkanı sağlıyoruz. Ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini görmek, tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak devam edecektir” diye konuştu.

AKÇAKOCA BELEDİYESİNİN KÜLTÜR GEZİLERİ KAPSAMINDA KONYA, BAYANLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.