Akçakoca Sarı Yayla Köyünde Heyelan

Akçakoca Sarı Yayla Köyünde Heyelan
Düzce'nin Akçakoca ilçesi Sarıyayla köyünde gece saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle evi kaymaya başlayan vatandaş, yardım eli uzatılmasını bekliyor.

- Düzce'nin Akçakoca ilçesi Sarıyayla köyünde gece saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle evi kaymaya başlayan vatandaş, yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Aşırı yağışlar yüzünden Sarıyayla köyünde toprak kayması sonucu Sarıyayla Kurugöl bağlantı yolu trafiğe kapandı. Yol kenarında bulunan Halil Çetin’e ait iki ev, toprak kayması nedeniyle yıkılmayla karşı karıya geldi. Yetkililer, eve oturulamaz raporu verdi.

İki evin sahibi Halit Çetin, Sarıyayla köyünde gece saatlerinde meydana gelen toprak kayması yüzünden, biri iki katlı olan 2 evlerinin yerinden oynayarak 30 santim kadar aşağıya kaydığını ve Kaymakamlıktan gelen görevlilerin evlerine girmemeleri gerektiğini söylemeleri üzerine bazı eşyalarını alabildikleri ve evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çetin, fındık üretimi yaptıkları için yaz aylarında tamamen köyde yaşadıklarını, diğer aylarda ise, bahçe budama, ilaç-gübreleme gibi işleri yapmak için her hafta sonunu köylerinde geçirdiklerini söylerken, baba ocağı olan evlerinin heyelan yüzünden kayması sonucunda evsiz kaldıklarını ve devletten kendilerine yeni bir ev yapacak imkanı sağlamalarını beklediklerini söyledi.

Heyelan sırasında köyde olmadıklarını ve köyde yaşayan komşularının haber vermesiyle konuyu öğrendiklerini söyleyen eğitimci Halit Çetin, Kaymakamlık ve AFAD yetkililerinin köylerine gelip tutanaklar tuttuğunu ve evlerinin yanı sıra çöken araç yolunun da etrafını güvenlik çemberiyle çevirdiklerini sözlerine ekledi. Çetin, köydeki işlerini yürütebilmeleri için evlerinin bir an önce yapılması gerektiğini, bu konuda devletten acil bir yardım beklediklerini de ifade ederken, afetzedelere yapılan devlet yardımlarıyla bahar aylarına girmeden kendi evlerini bitirmek istediklerini söyledi.

AKÇAKOCA SARI YAYLA KÖYÜNDE HEYELAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.