Akçay’dan penaltı yorumu

Akçay’dan penaltı yorumu
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Villarreal'in kazandığı penaltıyla ilgili olarak, "Penaltının doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Villarreal'in kazandığı penaltıyla ilgili olarak, "Penaltının doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Villarreal maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İyi bir futbol ortaya koyduklarını belirten Akçay, "İspanyol ekolünden bir takımla oynadık. Ortaya koyduğumuz oyun ve iki yönlü oynama konusunda iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Eksik kaldıktan sonra, penaltıdan sonra dikkatimiz dağıldı. Özellikle Mehmet'in markajcı olduğu oyuncunun gol atmasıyla içerideki düzenlemeden eksi puan aldık. Gol gelince ve bir eksiğe düşünde sonuçta Villarreaal ile oynuyorsunuz. Ondan sonraki süreçte Pato'nun markajdan kurtularak üstümüze gelmesi Villarreal'in işini biraz daha kolaylaştırdı. Dediğim gibi bu 2-0'dan berabere bitirdiğimiz dördüncü müsabakamız. Bu fiziksel bir olay değil bence. Bu pozisyon oyunu konusundaki dikkatimiz ve önceliklerimiz yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Psikolojiyi de çok düşünmüyorum, algıda, düşüncede bir durum olduğunu düşünüyoruz. Ben daha çok önümüzdeki Kasımpaşa maçını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Maçın ikinci yarısında Villarreal takımının kazandığı penaltı pozisyonunu değerlendiren Akçay, "Yeni kural bu tip pozisyonları tartışılır hale getirdi. Kuralın şu inceliği var, oyuncunun topla oynama şansının olamaması, sanırım Mehmet rakibinin önüne geçemedi, topa müdahale edebilse penaltı evet ama kırmızı kart olmayacaktı. Buradaki sihirli söz topla oynama şansı yoksa… Hakemin kararını gözden geçireceğiz ama penaltının doğru olduğunu düşünüyorum. Lawal iyi bir profesyonel olmaya başlamıştı, çalışma temposu, mesleğine olan saygısı artmaya başlamıştı, kilo vermeye başlamıştı. Bu akşam istekli bir oyun oynuyordu. Sanırım kanaması da büyük, inşallah en kısa sürede aramıza döner" ifadelerini kullandı.

Villarreal cephesi

Villarreal Teknik Direktörü Fran Escriba, "Penaltıyı atamadıktan hemen sonraki duran topta golün olması kendimize olan güveni yerine getirdi. Devamında 2-2'yi bulduk 3-2'yi de bulabilirdik. Takımımız iyi kapandı. Sonuca baktığınız zaman 2-2'nin adaletli bir sonuç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Villarreal Teknik Direktörü Escriba, Osmanlıspor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ev sahibi ekibin maçın ilk yarısında müthiş bir oyun oynadığını belirten Escriba, "İlk yarıda Osmanlıspor'un hakimiyeti vardı. Çok şaşırdım müthiş bir oyun ortaya koydular. Ben de beğendim oyunlarını çok akıllıydılar. Soyunma odasına girdiğimizde ben bunu oyuncularımla paylaştım, normal oyunumuzu oynadığımız zaman her şeyin düzelebileceğini söyledim. Futbolcularım da cevap verdi ikinci yarı bizim üstünlüğümüzle başladı diyebilirim. Penaltı ve kırmızı kartın olması da oyunun seyrini değiştirdi. Penaltıyı atamadıktan hemen sonraki duran topta golün olması kendimize olan güveni yerine getirdi. Devamında 2-2'yi bulduk 3-2'yi de bulabilirdik. Takımımız iyi kapandı. Sonuca baktığınız zaman 2-2'nin adaletli bir sonuç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.