Akdağmadeni’nde “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi Tanıtıldı

Akdağmadeni’nde “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi Tanıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığıyla geçen sene başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi bu eğitim döneminde de kaldığı yerden devam ediyor.

- İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığıyla geçen sene başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi bu eğitim döneminde de kaldığı yerden devam ediyor.

Akdağmadeni Öğretmen evinde yapılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi tanıtım toplantısına, “İHH Yozgat Gönüllüsü Salih Erbek, Eğitim-Bir-Sen Akdağmadeni Başkanı Seyhat Doğan, İlçedeki okullarda görev yapan öğretmenler katıldı. Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Seyhat Doğan, Akdağmadeni’nin bütün okullarında ve sınıflarında bu kampanyaya yönelik çalışmalar yapılacağını, bu zamana kadar olduğu gibi yine yetim ve mazlumun yanında olacaklarını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren İHH Yozgat Gönüllüsü Salih Erbek, bu çalışmaya sınıflar gönüllülük esasıyla katılacağını belirterek, “ Hiçbir sınıf ve okul katılmaya zorunlu değil. Kampanyaya göre ister 1 sınıf, ister 10 sınıf bir araya gelerek bir yetim kardeşlerini destekleyebilecekler. Bunun için kampanyaya katılmak isteyen sınıflara birer koli gidecek. Kolinin içerisinde kumbaralar olacak. Bu kumbaralar her ay için doldurularak kardeşlerine göndermek üzere hesap numaralarına yatırılacak. Çocuklar bu kampanyayı en az 1 sene yürütecekler. Önümüzdeki sene bir üst sınıftan arzu ederlerse devam edebilecekler” dedi.

Proje savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli arkadaşları, öğrenciler tarafından karşılanmasının amaçlandığını ifade eden Erbek, bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegane köprü haline gelmesinin hedeflendiğini söyledi.

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var kampanyasına katılan sınıflar bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra en az bir yıl boyunca her ay düzenli olarak 90 TL toplayacağını vurgulayan Erbek, “Öğrencilerimiz kardeşlerini İHH’nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim çalışmalarını yürüttüğü ülke ve bölgelerden seçecek. Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye’den dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığı ile de pekiştirilebilir. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleri ile devam edebilirler. Bu seneki hedefimiz 52 bin yetim çocuğa destek olmak” şeklinde konuştu.

AKDAĞMADENİ’NDE “HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR” PROJESİ TANITILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.