Akdeniz Belediyesi Mesire Alanlarında Bahar Temizliği Yaptı

Akdeniz Belediyesi Mesire Alanlarında Bahar Temizliği Yaptı
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, temizlik kampanyası kapsamında parklar ve mesire alanlarında bahar temizliği yaptı.Akdeniz Beled...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, temizlik kampanyası kapsamında parklar ve mesire alanlarında bahar temizliği yaptı.

Akdeniz Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiğii temizlik kampanyasına devam ediyor. Çalışmalarına hız veren Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Adanalıoğlu Mahallesi’nde bulunan Eylül Parkı, İbrahim Hekim Türbesi ile türbe yanındaki mesire alanı ve Toroslar ilçesindeki 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı’nda genel bakım ve temizlik yaptı. Adanalıoğlu’nda geniş ölçekli bir temizlik çalışması gerçekleştiren ekipler, Adanalıoğlu Limonlu Mahallesi’ndeki Eylül Parkı ve İbrahim Hekim türbesinde temizlik, budama, çim biçme işlemlerinin ardından aynı bölgede bulunan mesire alanında da kuru okaliptüs yapraklarını temizleyerek, budama yaptı. Buradaki çalışmalara Akdeniz Belediyesi Park Bahçelerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe ve Temizlik İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara da katıldı.

Öte yandan, merkez Toroslar ilçesindeki 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı da Akdeniz Belediyesi ekipleri tarafından baştanbaşa temizlendi. Ormandaki ağaçların budama işlemleri yapılırken, çim alanlarda biçme işlemleri ve yabani ot temizliği gerçekleştirildi. Ormanda bulunan Üç Fidan Anıtı ve Nazım Hikmet Anıtı da temizlenerek, 6-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Deniz’leri Anma Etkinliği’ için hazır hale getirildi.

Yaklaşık 200 dönümlük bir alana sahip olan 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı’nda yapılan çalışmalara katılan işçilere kahvaltı da verildi. Kahvaltıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe ve Hakim Baykara, HDP Mersin Milletvekili Adayları ile Mersin 68’liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran da katıldı.

Çalışmalar hakkında ortak bir açıklama yapan Eş Başkan Yardımcıları Cebe ve Baykara, vatandaşların yoğun olarak kullandığı bu tür ortak alanların bakım, temizlik ve hijyen çalışmalarına önem verdiklerini, temizlik kampanyası çerçevesinde mahallelerde yürütülen çalışmaların yanı sıra kırsal alanlar ve mesire yerlerinin bakım ve temizlik hizmetlerine de devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.