Akdeniz: “Yapılan Katliamları Yüreğimizde Hissediyoruz”

Akdeniz: “Yapılan Katliamları Yüreğimizde Hissediyoruz”
Pir Sultan Abdal Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Salman Akdeniz ve Dernek üyeleri tarafından bugün Özel İdare İş Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

Pir Sultan Abdal Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Salman Akdeniz ve Dernek üyeleri tarafından bugün Özel İdare İş Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

Ortadoğu da yaşanan olaylara dikkat çeken Akdeniz; Türkmen, Asuri, Keldani, Ezedi ve Arap halklarına yapılan katliamlara Dur de! Diyerek tüm Türkiye’yi göreve davet etti.

Pir Sultan Abdal Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Salman Akdeniz yaptığı basın açıklamasında: “Başbakan Erdoğan’ı çok sert bir dille eleştirerek, Uzunca bir süredir Ortadoğu da Büyük Ümmet Projesi ni hayata geçirmek ve Sünni bir hat oluşturarak halife olmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Osmanlı hayallerini Ortadoğu coğrafyasında ki acı sonuçlarına tanıklık ediyoruz. Dış işleri başkanı olan ve bugünlerde Başbakanlık makamına oturma hazırlıkları yapan Ahmet Davutoğlu’nun dış politikaya getirmek istediği stratejik derinliğin, stratejik vahşete dönüştüğünü acı içerisinde izliyoruz. Komşularımızla sıfır sorun politikasıyla yola çıkan ancak etrafımızda komşu bırakmayan Ak Parti hükümetinin lojistik destek verdiği İslam devletinin önce Suriye de ardından Musul’u ele geçirdikten sonra Irak’ta gerçekleştirdiği infazlar tüm dünyanın gözü önünde bir soykırıma dönüşmüştür. Pir Sultan Abdal Derneği olarak bizler Ortadoğu da yaşanan katliamlara dur demek için elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Tüm İslam aleminden bu vahşete bir dur demesi gerektiğine inanıyoruz. Şengal Dağlarına sığınmış binlerce Ezidi’nin ya da Türkmenlerin yaşadıkları acıları içimizde hissediyoruz ve yardım isteyen çığlıklarını duyuyoruz.

Ortadoğu’da yaşanan karanlığa karşı Ezidi halkının yanındayız ve İnsanlık Ekseninde herkesi bu buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Basın Açıklaması Katılanlar Arasında CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş’te vardı.

Haber-Fotoğraf: Ali Karaboğa

salman-akdeniz.jpgunal-ates.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.