Akhisar’da Gaziler Günü Kutlandı

Akhisar’da Gaziler Günü Kutlandı
Gaziler Günü, Akhisar ilçesinde resmi tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

- Gaziler Günü, Akhisar ilçesinde resmi tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Milli Egemenlik Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Coşkun Bumin, Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, gazi ve şehir aileleri dernekleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.

Muharip Gaziler Derneği üyeleri Akhisar Belediye Bandosu eşliğinde tören alanına giriş yaptı. Gazi Ahmet-Vehbi Bakırlıoğlu Okulu Türkçe Öğretmeni Gülşah Şıngar’ın sunduğu programda, ilk olarak çelenkler konuldu. Saygı duruşunun ardından Zübeyde Hanım Okulu Müzik Öğretmeni Meltem Alhat eşliğinde, Akhisar Belediye Bandosu ile İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Garnizon Komutanlığı'nda görevli Hava Ulaşım Üsteğmen İbrahim Bolat yaptı. Ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan da kısa bir konuşma yaparak günün anlam ve önemini belirtti.

Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Okulu öğrencisi Yaren Koyun “Gazi” adlı şiiri, öğrenci Serenay Akarsu “Gazilik” adlı şiirini okurken ve öğrenci Zeynep Gözüm de gazilere duyduğu şükranı dile getiren konuşmasını yaptı. Program sonunda öğrenciler gazilere çiçek takdim etti.

AKHİSAR’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.