Akif üstadın dizeleriyle yüklendi

Akif üstadın dizeleriyle yüklendi
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetesine yapılan saldırıları kınadığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetesine yapılan saldırıları kınadığını ifade etti. Kurtulmuş, "Akif üstadın, dediği gibi "Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela" 72 koldan Türkiye üzerine saldırıda bulunuyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa'daki binasına düzenlenen saldırının ardından Yeni Şafak ve Tv Net'in bir arada olduğu Topkapı'daki binasına ziyaret etti. Ziyaret de Yeni Şafak gazetesi yöneticileriyle görüşen Kurtulmuş, hükümet adına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Kurtulmuş, hükümet adına geçmiş olsun dileklerini ifade etmek üzere geldiğini kaydederek, "Ben Yeni Şafak ailesine ve bütün mensuplarına, sahiplerinden yazarlarına kadar, Tv Net'in bütün mensuplarına geçmiş olsun diyorum. Gerçekten son derece hain bir saldırı yapıldı. Terör zaman zaman basın kuruluşlarımızı hedef alıyor. Burada da bütün basın camiamızın bu saldırılar karşısında durması da önemli bir husustur. Bugün meslek kuruluşlarından Yeni Şafak ve Akit Gazetelerine yapılan saldırılara ilişkinde çok ciddi şekilde karşı çıktıklarına dair açıklamalar geldi" dedi.

"TÜRKİYE SİSTEMATİK TERÖR SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA"

Türkiye'nin karşı karşıya geldiği terör saldırılarının önemli olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Son derece topyekün farklı terör örgütleriyle, Akif üstadın dediği gibi "Kimi Hindu kimi yamyam, kimi bilmem ne bela" 72 koldan Türkiye üzerine saldırıda bulunuyorlar. Kimisi zaman zaman DAEŞ olarak ortaya çıkıyor. Kimisi PKK şeklinde çukurların içerisine kazmış olduğu hendeklerin içerisine koymuş olduğu bombalarla halkı hedef alıyor. Kimisi DHKP-C olarak ortaya çıkıyor bireysel hedeflere saldırılarda bulunuyor. Türkiye sistematik çok taraflı bir terör saldırısı ile karşı karşıyadır. Dün akşam Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan bu saldırılarda sistematik saldırının parçası olarak görülmelidir. Ayrıca, Türkiye çevresindeki ülkelerde istikrarsızlık özellik Suriye'de haritaların her gün değişen hali Türkiye'de de bu ortama destek veriyor. Burada hepimizin amasız fakatsız yek vücut olarak durmak zorunluluğumuz var. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi dünya görüşüne sahip olursak olalım ve terör saldırısı kime yapılmış saldırı da yek vücut durmamız şarttır. Terör örgütleri de milletimizin bu yek vücut duruşunu görünce ümitlerini kaybediyor ümitleri kırılıyor. Ben bu anlamda sesini yükselten herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu saldırının failleri bulunacaktır ve bir basın kuruluşu olması nedeniyle mesele vahim bir hal alıyor. Ben burada Yeni Şafak camiasına bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum bu saldırıyı nefretle hiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Kurtulmuş açıklamanın ardından binadan ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.