Akıl Ve Ruh Sağlığı Hastaları Hünerlerini Sergiledi

Akıl Ve Ruh Sağlığı Hastaları Hünerlerini Sergiledi
Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlere katılan hastaların çalışmaları açılışı yapılan sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Eğitimlere katılan hastaların çalışmaları açılışı yapılan sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kahramanmaraş’ta akıl ve ruh sağlığı hastaları tarafından yapılan el emeği, göz nuru el işi çalışmaları özel bir sergide toplandı. Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlere katılan hastaların çalışmaları açılışı yapılan sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. 

  Kahramanmaraş'ta kronik akıl ve ruh bozukluğu teşhisi konulan hastalar, Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde uygulanan eğitim programları kapsamında tekrar topluma kazandırılıyor.

  Üç hastalık türüne ücretsiz poliklinik hizmeti verilen merkezde, kronik akıl hastaları, kişisel bakım, el sanatları, müzik, resim ve eğitimleri görüyor.

  Eğitim süreci sonrası hastaların sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli kurslar veren merkez, Necip Fazıl Şehir Hastanesi girişinde düzenlediği sergiyle hastalarının el becerilerini görücüye çıkardı.

  Serginin açılışına katılan Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, akıl ve ruh sağlığının önemine dikkat çekerek, “Toplumun sağlığı sadece bedeni olarak değil, akıl ve ruh sağlığı da çok önemli. Bu misafirlerimiz ev ortamında toplumun içerisinde tedavi ediliyor. Değişik aktivitelerle onları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Kendi el becerileriyle sanatlarıyla yaptıklarının yer aldığı ürünlerinin yer aldığı serginin açılışını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

  Şirikçioğlu, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Özlem Altunören ise, “Hastalarımızın yaptığı el işlerini sergiye dönüştürdük. 2 yıldır kentte açılan merkezde hizmet veriyoruz. Hastaları topluma kazandırmak, onların kaybolan yeteneklerini yeniden bir birey olabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Hastalarımız her gün çeşitli etkinliklerle becerilerini geliştiriyorlar" dedi.

sergi1-001.jpg

sergi-2-001.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.