“Akıllı Şehir Projesi” Hızla İlerliyor

“Akıllı Şehir Projesi” Hızla İlerliyor
Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan "Akıllı Şehir Projesi" için Avrupa Komisyonu’ndan 5 milyon Euro hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi, bu konudaki çalışmalarına d...

Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan "Akıllı Şehir Projesi" için Avrupa Komisyonu’ndan 5 milyon Euro hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi, bu konudaki çalışmalarına devam ediyor.

Aşağısöğütönü bölgesinde 30 dönüm alanı kapsayan, içinde 57 villanın yer aldığı ‘Yaşam Köyü’ne ilişkin “Akıllı Şehirler ve Toplumlara Çözüm Üretmek” isimli projeye yönelik çalışmalar sürüyor. Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli kapsamında hibe almaya hak kazanan proje için Türkiye ortakları 3. toplantısı Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş başkanlığında, Tepebaşı Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, hazırlanacak yıllık rapor değerlendirmesi ve izlenecek metotların uygulanmasının yanı sıra uzun vadeli yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.

Avrupa Komisyonu’nun 2015-2020 yılları arasında yürüteceği ve 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle başlayan proje paydaşları toplantıda bir araya geldi. Tepebaşı Belediyesi Proje Ekibi ile birlikte; Anadolu Üniversitesi, Demir Enerji, Ölçsan Teknolojileri, Energon Enerji Şirketleri toplantıda yer aldılar.

AKILLI ŞEHİR PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.