Akport Tekirdağ Liman İşletmesinden Açıklama

Akport Tekirdağ Liman İşletmesinden Açıklama
Akport Tekirdağ Liman İşletmesi tarafından, 2 yıl önce Tekirdağ Limanı’nda meydana gelen kazaya ilişkin görülen davayla ilgili bugün basında yer alan haberler üzerine açıklama yapıldı.

- Akport Tekirdağ Liman İşletmesi tarafından, 2 yıl önce Tekirdağ Limanı’nda meydana gelen kazaya ilişkin görülen davayla ilgili bugün basında yer alan haberler üzerine açıklama yapıldı.

Akport Tekirdağ Liman İşletmesi, 29 Mayıs 2012 tarihinde Tekirdağ Limanı’nda arabalı feribottan inen bir aracın denize düşmesi neticesinde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin görülen davayla ilgili basında yer alan haberlerin ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Akport Tekirdağ Liman İşletmesi A.Ş. (Akport) Tekirdağ Limanı’nı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. (TDİ) ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile imzalanan İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi çerçevesinde bir süre işletmiş olup, anılan sözleşmenin sona ermesi nedeniyle Tekirdağ Limanı 16 Nisan 2012 tarihinde TDİ’ye iade edilmiştir.

Haberde geçen elim kaza ise söz konusu devir tarihinden sonra, 29 Mayıs 2012 tarihinde meydana gelmiş olup anılan tarihte liman, bugün de olduğu gibi, bir kamu kuruluşu olan TDİ tarafından işletilmektedir.

Kaza tarihinde Akport’un Tekirdağ Limanı ile tek ilişkisi, limanın iadesinden sonra TDİ tarafından talep olunan geçici personel hizmetinin verilmesinden ibarettir. Bu hizmet, 15 Mayıs 2012 tarihli sözleşme çerçevesinde verilmiş olup, anılan sözleşmede TDİ emrine tahsis edilen personelin iş talimatlarının tamamen TDİ tarafından verileceği, çalışmaların TDİ yöneticileri tarafından yönetilip denetleneceği ve bu çalışmalara ilişkin her türlü sorumluluğun TDİ’ye ait olacağı açıkça düzenlenmiştir.

Nitekim haberde sözü edilen Tekirdağ İdare Mahkemesi kararında da Akport, herhangi bir tazminat ödemeye mahkum edilmemiş olup, tazminata mahkum edilen taraflar Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’dir. Kaldı ki idare mahkemelerinde sadece kamu kurumları aleyhine dava açılabilmekte olup, bir özel hukuk tüzel kişisi olan Akport aleyhine idare mahkemeleri nezdinde dava açılabilmesi ve tazminata mahkum edilebilmesi hukuken de mümkün değildir.

Öte yandan haberlerde söz konusu kaza nedeniyle 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldığı belirtilen Liman Müdürü Ali Markal ve kaza nedeniyle yargılanan diğer liman çalışanları da kamu personeli olup, bu kişilerin de Akport ile hiçbir ilişkileri bulunmamaktadır” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.