Akreditasyon Eğitimleri Başladı

Akreditasyon Eğitimleri Başladı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinde Kimya Mühendisi İbrahim Akdağ tarafından personele akreditasyon eğitimi veriliyor.

- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinde Kimya Mühendisi İbrahim Akdağ tarafından personele akreditasyon eğitimi veriliyor.

Eğitimlerin 19 Eylül Cuma günü sona ereceğini açıklayan Üniversite Araştırma Laboratuvarları Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr . Ahmet Demirak “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarlarının akredite olması, bölgemizdeki sektörlerle üniversite arsındaki işbirliğine katkı sağlayacak. Merkez laboratuvarı, bilimsel çalışmaların yanı sıra sektörlerle üniversite arasında işbirliğine gidilmesi laboratuvarlarımızın önemli hedeflerden biridir” dedi.

TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyon standardında ‘Yönetim şartları’ ve ‘Teknik şartlar’ olarak iki temel bölüm bulunduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Demirak, “Teknik yeterlilik kavramı içerisinde personel yeterliliği ve sürekli eğitimi önemli bir yer işgal etmektedir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi araştırma laboratuvarlarında, özel cihazları çalıştıran, deneyleri yapan, ortaya çıkan sonuçları değerlendiren, yorumlayan ve sonuç raporlarını imza altına alan bütün personelin yeterliliğini sağlanması için personele sürekli eğitim verilmektedir” dedi.

Akredite olan laboratuvarların, Üniversitenin prestij kazanmasına ve laboratuvarda yapılan analizlerin, uluslararası düzeyde önemli bir güvenilirlik ve kabul edilebilirliğe ulaşması açısından önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr . Demirak, “Eğitimin bir diğer amacı da eğitime katılan personelin akreditasyon sürecinde birlikte çalışacağı daha fazla sayıdaki personelin eğitimine katkı sağlaması, akreditasyon sürecinin ve bu süreç içerisinde hazırlanacak dökümanların uygulamayla uyumlu olması ve hızla gerçekleştirilmesine olanak sağlanmasıdır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.