Aksaray Modern Çiftliğe Kavuşuyor

Aksaray Modern Çiftliğe Kavuşuyor
Kırsal kalkınmayı hızlandırma çalışmaları kapsamında Aksaray 3 milyon TL değerinde modern bir çiftliğe kavuşuyor.

- Kırsal kalkınmayı hızlandırma çalışmaları kapsamında Aksaray 3 milyon TL değerinde modern bir çiftliğe kavuşuyor.

Avrupa Birliği (AB)'ne üyelik öncesi kırsal kalkınmayı hızlandırmaya yönelik 2007 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), AB fonlarından tahsis ettiği geri ödemesiz milyarlarca lira para ile binlerce girişimcinin önünü açıyor. Kırsal kalkınmayı hızlandırma çalışmaları kapsamında Aksaray 3 milyon TL değerinde modern bir çiftliğe kavuşuyor. Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu toplantı salonunda yapılan imza törenine TKDK İl Koordinatörü Dr. Selim Biçen, proje sahibi Soner Sarı, Önde Danışmanlık ve Mesleki Eğitim Genel Koordinatörü Mahmut Eser katıldı.

Törende konuşan TKDK İl Koordinatörü Dr. Selim Biçen, “Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlandırmak için yatırımcıları kurumumuza bekliyoruz. Aksaray gibi tarım ve hayvancılığın il ekonomisinde oldukça önemli bir yer tutuğu bir ilin TKDK fonlarından daha fazla yararlanması lazım. Bu yatırımın ilimize kazandırılması aşamasında ki gayretlerinden dolayı Soner Sarı beye ve danışman firmasına teşekkür ediyorum” dedi.

Proje sahibi Soner Sarı ise, “Şehrinin ihtiyacı olduğunu her mecrada dile getirmemizle beraber bu konuda somut adımlar atmaktan son derece memnunum. TKDK desteğinin 3 milyon TL civarındadır. Emeği geçen kurum ve kuruluşlara ve danışman firma teşekkür eder hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Önde Danışmanlık ve Mesleki Eğitim Genel Koordinatörü Mahmut Eser ise, “Hayvancılıkla ilgili tarım ürünlerini en modern koşullarda ve maksimum verim almak için sürekli ilerleme modeli ile yenilikçi makine ekipmanlarla beraber AB şartlarında çiftlik olacaktır. Yenilikçi projelerle ilimize ve ülkemize kazandırdığımız her yeni yatırımlar ve yatırımcılar kazandırmak büyük sevinç kaynağımızdır. Ülkemiz ve Aksaray genelinde modern çiftliklere olan ihtiyaç her geçen gün artmakta olup Soner beyin yapacağı yatırım şehrimize ve ülkemize önemli katkı sunacaktır. Tarım ve hayvancılıkta önemli bir konuma sahip olan ve Aksaray’a yakışan bir çiftlik yatırımı olacağı düşüncesindeyim. Ülke ekonomisine sağlayacağı katkı ile beraber istihdam konusunda da ilimize katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.