Aksaray’da Köylere İskan Evleri Yapılacak

Aksaray’da Köylere İskan Evleri Yapılacak
Aksaray Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız, Akçakent, Armutlu, Doğantarla, İncesu, Kutlu, Yuva, Bozcayurt ve Gözlükuyu köylerine iskan evleri yapmayı planladıklarını ifade etti.Vatandaşların i...

Aksaray Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız, Akçakent, Armutlu, Doğantarla, İncesu, Kutlu, Yuva, Bozcayurt ve Gözlükuyu köylerine iskan evleri yapmayı planladıklarını ifade etti.

Vatandaşların iskan evlerine başvuru yapabilmeleri için öncelikle başvurdukları köyde en az 1 yıl ikamet etmiş olmaları gerektiğini ifade eden Hüsnü Yıldız, köy muhtarlarıyla da bir araya gelerek konu hakkında bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirtti. İskan için kurulacak arsanın devlet tarafından emlak piyasasının durumuna göre belirlenecek bir fiyatla 5 yıl taksitli verildiğini kaydeden Yıldız, iskan borçlanmasının da 10 taksit yapıldığını belirtti. İskan evlerine başvuran kişinin projeyi kendisinin yapabileceği gibi bir müteahhide de yaptırabileceğini söyleyen Hüsnü Yıldız, vatandaşların konu hakkında edinmek istedikleri bilgileri kendilerine ulaşarak alabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.