Aksaray’da Tarım Ticaret Merkezi’nin Temeli Atıldı

Aksaray’da Tarım Ticaret Merkezi’nin Temeli Atıldı
Aksaray Belediyesi ve Aksaray Ticaret Borsası’nın ortaklaşa projesi olan Tarım Ticaret Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.Aksaray Konya Karayolu’nun 5. kilometresinde gerçekleştirilen temel...

Aksaray Belediyesi ve Aksaray Ticaret Borsası’nın ortaklaşa projesi olan Tarım Ticaret Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Aksaray Konya Karayolu’nun 5. kilometresinde gerçekleştirilen temel atma törenine Vali Şeref Ataklı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıkoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, milletvekilleri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Tarım Ticaret Merkezi projesinin belediye ve ticaret borsasının ortak projesi olduğunu, birlik ve beraberlikten güç doğacağını belirterek, “Biz göreve geldiğimizden itibaren bütün başkanlarımıza şu sözü verdik. Aksaray’ı parlayan yıldız yapıp, marka şehir yapacağız. Bugüne kadar geldik ve her seferinde de bu birlik ve beraberliği gördük” dedi.

"AKSARAY’IN TEK SORUNU SU"

Temel atma töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Aksaray’ın tek sorununun su olduğunu belirterek, “Bunlar Aksaray’ımız için çok önemli. Burada üretici, tarım sektörü, tarımcı, tüccar kazanacak, sanayici kazanacak ve Türkiye, Aksaray zenginleşecek. Buraya destek veren herkese teşekkür ederim. Çağdaş kamu yönetimi böyle olmalı. Bunlar el ele verirse ne eserlerin ortaya çıktığını hep birlikte görüyoruz. Aksaray’ın tarımının en önemli sıkıntısı su. Bunu Başbakana da ilettim. Nasıl Konya’ya Göksu’yu getirdiysek Kızılırmak’ı da Aksaray’a getirmeliyiz. Bunun hep birlikte takipçisi olacağız. Popülizm yapmak değil amacımız, amacımız tarımı geliştirmek. Tarım ve hayvancılıkta dünyanın ilk 7 ülkesinden birisiyiz. Son 10 yılda dünyanın gelirleri 33 kat artarken, tarım ve hayvancılık ürünlerinin fiyatları yüzde 175 artmış. Dünyanın nüfusu her yıl bir Türkiye kadar artıyor. İkincisi, özellikle Güneydoğu ve Uzakdoğu Asya’da son 10 yılda 500 milyon kişi köyden kente göç oldu. Onun için Allah bize müthiş bir coğrafya vermiş. Buranın verimini artırmak susuz olmuyor işte” dedi.

Konuşmaların ardından protokol mensupları birlikte butona basarak Tarım Ticaret Merkezi’nin temelini attı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.