Aksaraylı Çiftçilere Mera Uyarısı

Aksaraylı Çiftçilere Mera Uyarısı
Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, bazı meraların sürülüp ekim yapılarak tarlaya çevrildiğini ve bu konuda çok ağır cezai yaptırımların uygulanacağını söyled...

Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, bazı meraların sürülüp ekim yapılarak tarlaya çevrildiğini ve bu konuda çok ağır cezai yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Aksaray’da bazı meraların çiftçiler tarafından sürülerek, tarlaya çevrildiğini ifade eden Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Valilik ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’yle birlikte yapılan denetlemeler sonucunda meraları tarlaya çevirenlere hapis ve para cezalarının verileceğini ifade etti. Bu konuda yapılacak keşifler sonucunda denetimlerin sıklaştırılacağını belirten Aktürk, bu çalışmaya çok büyük önem verildiğini ve ağır yaptırımların uygulanacağını söyleyerek, çiftçileri meraları tarlaya çevirmemeleri konusunda uyardı. Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tüketilen etin yüzde 10’unun artık küçükbaş hayvan etinden karşılanacağını belirten Aktürk, küçükbaş hayvancılık için bu durumun büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.