Akşehir’de Kardeşlik İftarı

Akşehir’de Kardeşlik İftarı
Konya’nın Akşehir ilçesinde yaşayan yetim çocuklar ve aileleri, Akşehir Kaymakamlığı ile Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kardeşlik iftarı”nda bir araya geldi.Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir...

Konya’nın Akşehir ilçesinde yaşayan yetim çocuklar ve aileleri, Akşehir Kaymakamlığı ile Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kardeşlik iftarı”nda bir araya geldi.

Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi tarafından İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı bir kararla Ramazan ayının 15’inde kabul edilen “Dünya Yetimler Günü” sebebiyle “Kardeşlik İftarı” programı düzenlendi. Akşehir Kent Ormanı’nda düzenlenen ve ilçede yaşayan yetim çocuklar ve ailelerinin davet edildiği kardeşlik iftarında yetim çocuklar ve aileleri birlikte iftar yaptı. İftar yemeği öncesi masaları tek tek ziyaret eden Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Belediye Başkanı Salih Akkaya, yetim çocuklarla sohbet edip, vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek hayırlı iftarlar diledi. İftar Yemeği öncesi Akşehir Belediyesi Fasıl Gurubu tarafından Tasavvuf Musikisi ve ilahilerden oluşan bir dinleti sunuldu.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir Belediyesi olarak sizler için üzerimize düşen ne varsa her zaman fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Belediyemizin kapısının her zaman sizlere açık olduğunu, bize her zaman ulaşabileceğinizi, sizler için yapabileceğimiz her şey için yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

Kaymakam Yalçın Sezgin’de yaptığı konuşmada, Ramazan ayının bereketiyle rahmetiyle geldiğinin altını çizerek, “Ramazan ayının güzelliğini işte bu sofralarda paylaşıyoruz. Birlik beraberlik içerisinde, hepimiz, fakirimiz, zenginimiz, varlıklımız, yoksulumuz aynı sofradayız. Ramazan bizleri birleştiriyor, bütünleştiriyor. Bu güzel ayın bu güzel sofralarında hep birlikte kardeşliğimizi pekiştiriyoruz” diye konuştu.

Yemek sonrası Akşehir Kaymakamlığı’na bir firma tarafından gönderilen giysiler yetim çocuklara dağıtılırken, Kaymakamlık ve Belediye tarafından da çocuklara dondurma ikramı yapıldı.

KARDEŞLİK İFTARINDA AKŞEHİR KAYMAKAMI YALÇIN SEZGİN VE AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SALİH AKKAYA MASALARI TEK TEK DOLAŞARAK YETİM ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.