Aksoğan’dan İş Cinayetleri Ve İş Katliamları Açıklaması

Aksoğan’dan İş Cinayetleri Ve İş Katliamları Açıklaması
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’nda, 3 Mart 1997 tarihinde Zonguldak Kozlu’da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği kazanın yıl dönümünde bir açıklama yapıldı.Türkiye Mimarlar ve Mühendis...

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’nda, 3 Mart 1997 tarihinde Zonguldak Kozlu’da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği kazanın yıl dönümünde bir açıklama yapıldı.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası adına açıklama yapan Elektrik Mühendisler Odası Malatya İl Temsilcisi Bilge Aksoğan, Türkiye’de her yıl binlerce iş kazasının yaşandığını belirterek bu kazalarda yüzlerce işçinin hayatını kaybettiğini ve binlercesinin ise yaralandığını söyledi.

Her yıl artan iş kazalarının Türkiye’de iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili düzenlemelerin ne kadar sorunlu olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Aksoğan, “İşçi sağlığı ve iş güvenliği bütün çalışanları ilgilendiren çalışma yaşamının en temel unsurlarından biridir işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin göstergeler temel insan hakları, çalışma yaşamı ve ülkenin gelişmişliklerine ilişkin önemli göstergeler sunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarını yüzde 98’i meslek hastalarının yüzde yüz önlenebilir iken gerekli önlem alınmadığı için maalesef meslek hastalarından dolayı birçok insan hayatını kaybediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.