Aksu Köprüsü Turizme de Katkı Yapacak

Aksu Köprüsü Turizme de Katkı Yapacak
Kahramanmaraş kent merkezine oldukça yakın oluşturulan Sır Barajı ve bu barajın etrafında oluşan doğal güzelliklerden Kahramanmaraşlı faydalanamıyor.

Kahramanmaraş kent merkezine oldukça yakın oluşturulan Sır Barajı ve bu barajın etrafında oluşan doğal güzelliklerden Kahramanmaraşlı faydalanamıyor.

Geçmişte Kahramanmaraş DSİ Bölge Müdürlüğü bu baraj çevresine yol ve park çalışmasına başlamış ancak sonunu getirmeyerek yarım bırakmıştı.

Kahramanmaraş’ın güney bölgesine geçişte en kısa mesafe olan aynı zamanda Uludaz ile Başkonuş yaylarına da çıkarken de yolun oldukça kısalacağı bu bölge için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ilk adımı atıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç Aksu nehri üzerinde yapılacak olan bölgede inceleme yaparken, bu köprünün kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Aksu Nehri üzerine kuracağımız köprünün yapılacağı bölgede ilgili daire başkanımız ve danışmanımızla incelemelerde bulunduk. Etüd çalışmalarımızı tamamladık. Bu köprüyü hizmete sunduğumuz zaman köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizle şehir merkezindeki mahallelerimizi birbirine bağlarken aynı zamanda şehrimizin batısında köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin şehre ulaşımını daha da kolaylaştıracak.

Köprü ve yeni yapılacak yolun uygulama projelerini başlatıyoruz. Plan üzerinde çalışmalarımızı tamamlayınca ihaleye çıkacağız ve yolu en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız.

Kalekaya’dan başlamak üzere Fatih Mahallesine, Yeşilyöre’den merkeze doğru gelişi, Büyüksır, Küçüksır, Karadere, Kale, Hartlap, Dereboğazı, Kızıldamlar ve Öşlü mahallelerimizin şehir merkezine bağlantısını sağlayarak bu bölgede yaşayan yaklaşık 60 bin insanımızın hizmetine sunacağız.

Bu projemiz seçim döneminde vaatlerimiz arasında idi, arkadaşlara gerekli talimatlarımızı verdik. Şu anda güzergah tespitlerini yapıyoruz. Plana ekleyerek gerekli plan değişikliklerini yapacağız. Uygulama projesini bitirir bitirmez de bu yolun inşaat ihalesini yaparak en kısa sürede ulaşıma açılmasını sağlayacağız.

Bu yolun yapılması ile Adana yolunu kullanan bu vatandaşlarımız bu güzergahı kullanacaklar. Böylece hem vatandaşlarımız en kısa sürede şehir merkezine ulaşacak hem de Adana Yolu üzerinde yaşanan yoğunluk bir nebze olsun azalacak” diye konuştu.

img_6229.jpg

Aksu Çayı’nın, Sır Barajı Gölü’ne kavuştuğu yerde yapılacak olan Köprü ve yeni bağlantı yolu ile Yeşilyöre, Fatih, Önsen, Fatmalı, Kale, Karedere Mahalleri başta olmak üzere Sır Barajı Gölü’nün Güneyindeki tüm yerleşim yerleri en kısa mesafeyle şehir merkezine bağlanacak.

Yeni yapılacak olan köprü 3 açıklığa sahip ve 90 metre uzunluğunda olup, yapılacak olan bağlantı yolu ve köprü ile birlikte Dulkadiroğlu ilçesine ulaşım 4 km ve Onikişubat İlçesine Ulaşım 13 km kısalacak.

 

YORUM:

Sır Barajı havzasında yer alan Döngele mahallesi sınırları içinde bulunan sıcak su nedeniyle Kahramanmaraşlı bir iş adamı burada ciddi bir yatırım yapmaktadır. Yeni yapılacak bu köprü söz konusu o bölgeye de, bölgenin gelişmesine de büyük katkı yapacaktır.

Ağcalı yolunun devamına yapılacak bu köprü o bölgede yaşayan 60 bin vatandaşımızın merkeze gelişini kolaylaştırdığı gibi baraj çevresinde de yolların yapılmasını elzem kılacaktır.

Büyükşehir Belediyesinin köprü inşaatı ile birlikte baraj bölgesinde yollar, parklar ve insanların faydalanacağı sosyal alanlarında projelendirerek bir an önce hayata geçirilmesi gereklidir.

Bu aynı zamanda yeni konut alanlarının oluşacağı gibi uydu kentlerinde oluşmasına büyük katkı yapacaktır.

Yeni arsa üretimleri şehir merkezindeki arsa fiyatlarını da dengeleyecektir. Aksu çayı üzerine yapılacak köprü iç turizmi de tetikleyecek, yeni yaşam alanları, yeni kentler ortaya çıkaracaktır.

Büyükşehir Belediyesi için büyük bir fırsat olarak gördüğümüz bu projenin hemen hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.