Aktarlı’dan ’Şahsi Burs’ Değerlendirmesi

Aktarlı’dan ’Şahsi Burs’ Değerlendirmesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Faruk Aktarlı, öğrencilere verilen şahsı burslar hükmet tarafından sağlanması gerektiğini söyledi.AK Parti Diyarbakır Milletvek...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Faruk Aktarlı, öğrencilere verilen şahsı burslar hükmet tarafından sağlanması gerektiğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan Faruk Aktarlı, vakıf ve şahıslar tarafından öğrencilere verilen burslar devlet denetiminde olması gerektiğini ifade etti. Aktarlı, vakıf ve şahıs adı altında verilen bursların sonunda farklı yapılar ve paralel yapı gibi örgütlerin türediğini söyledi. Aktarlı, "Eğitim bu ülkenin en önemli mesellerinden biridir, eğitim adı altında devletin dışındaki vakıf ve şahıslar tarafından verilen burslar paralel yapı örgütlerin çıkmasına sebep oluyor. Maddi durumu iyi olan iş adamı, şirket veya belirli amaçlar için kurulan vakıflar aracıyla ülkenin varoşlarında ya da maddi durumu düşük olan öğrencilere burs verileceğini söylenerek bu öğrenciler bu vakıf ya da şahısların himayesi altına geçerek bugünkü paralel yapı şeklindeki örgütlerin himayesi altına girerek ülkeye ve insanlığa zarar verilmektedir. Bu tür uygulamaları hepimiz yapıyoruz. Bu uygulama yanlış bir uygulamadır. Eğitim bursu vermek isteyen iş adamı, şirket veya vakıfların Yurt-Kur, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık hesaplarına destek verilerek devlet bünyesinde bursuna yardımları yapılmalıdır. Sosyal devlet anlayışı budur. Yeni Türkiye ile birlikte bu uygulamalarda şahsi değil devlet anlayışıyla uygulanmalı herkes bu ülkede eşit ve hür olmalıdır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.