Akü Acil Yardım Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi Akredite Edildi

Akü Acil Yardım Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi Akredite Edildi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, "fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında" akredite edilerek yeterlilik belgesi aldı.Türkiye’de sadece Gülhane As...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, "fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında" akredite edilerek yeterlilik belgesi aldı.

Türkiye’de sadece Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) aldığı akreditasyonun ardından, AKÜ’nün aldığı belge ile hem eğitim hem de tedavi alanında uluslararası yeterliliğinin tanındığı belirtildi. Akreditasyonla ilgili Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde basın toplantısı düzenleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, hastanede fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında en ileri teknolojinin kullanıldığını kaydetti. GATA ile birlikte fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Türkiye’nin en üst düzey hastanesi ünvanına sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Solak, “Daha önce akreditasyonu yapılan doğal taş ve mermer laboratuarından sonra uygulama araştırma hastanemizde fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında da akreditasyon aldık. Akreditasyon belgemizle Türkiye’de Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin Rehabilitasyon Merkezi’nden sonra tam donanımlı merkez olarak kabul edildiğimiz tescillenmiş oldu” dedi.

“FUTBOL TAKIMLARINA HİZMET VERECEĞİZ”

Kısa süre içinde AKÜ Sporcu Sağlığı Merkezi’ni de hayata geçireceklerini açıklayan Prof. Dr. Solak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Anabilim Dalı hareket sistemi hastalıklarının tanı tedavi ve rehabilitasyonu sağlayan önemli kliniklerden biri. Hastanemiz 100’ü aşkın yatağının yanı sıra tam donanımlı fizik tedavi ve rehabilitasyon birimleri ve klinikleri ile Afyonkarahisar başta olmak üzere bölge ve ülke insanımıza ileri teknoloji ileri donanımla hizmetini sürdürüyor. Bu kapsamda ulusal yeterlilik ekipleri 3. ziyaretlerini yaparak kliniğimizin bütün birimlerini gözden geçirdiler. Cihaz, donanım, verilen hizmetlerin kalitesi ve hijyenik şartlar gibi kendilerinin öngördüğü şartları incelediler. Kısa süre içinde fizik tedavi ile ilişkili sporcu sağlığı merkezini kuracağız. Bu bölgeye kampa gelecek sporculara, futbol takımlarına hizmet vereceğiz. Bunun yanı sıra Tıp eğitimi ile mühendisliğin belirli branşlarında da akreditasyon eğitimlerimiz sürüyor.”

“BURANIN KALİTE VE İMKANLARINI BİLİYORDUK”

Akreditasyonun hastanenin kalitesinin tescillenmesi açısından önemli olduğunu belirten AKÜ Rektör Yardımcısı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, fizik tedavi ve rehabiletasyon bölümünde uzman doktor ve fizyoterapistlerin yetiştiğini de söyledi. Klinikte tedavi alan hastaların hastaneyi her yerde övgüyle anlattığını kaydeden Prof. Dr Yıldırım, “Hastalarımız, bizler ve Afyon halkı buranın kalite ve imkanlarını biliyorduk. Ancak bu durumun akredite alması onaylanması çok önemli. Akreditasyon kurumu hem eğitim açısından hem hizmet konusunda üst seviyede olduğunu ispatlayarak, bunu belgeyle tescilledi” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından hastaneyi basın mensuplarına gezdiren Rektör Prof. Dr. Solak, Başhekim Prof. Dr. Yıldırım ve Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dündar tedavileri anlattı.

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AKÜ) ACİL YARDIM FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ’NİN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.