Akvaryum Köşk Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Akvaryum Köşk Ziyaretçi Akınına Uğruyor
İzmirli iş adamı ve Harita Mühendisi Mehmet Ali Gökçek’in 7 yıl önce hayalinden yola çıkarak hayata geçirdiği dev akvaryum, ziyaretçi akınına uğruyor. Evinin bahçe duvarını yıktırıp dev bir akvaryum ile çevreleyen Gökçek; ‘Günde bin araç kadar ziyaretçi a

- İzmirli iş adamı ve Harita Mühendisi Mehmet Ali Gökçek’in 7 yıl önce hayalinden yola çıkarak hayata geçirdiği dev akvaryum, ziyaretçi akınına uğruyor. Evinin bahçe duvarını yıktırıp dev bir akvaryum ile çevreleyen Gökçek; ‘Günde bin araç kadar ziyaretçi ağırlıyorum” dedi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde evinin bahçe duvarını yıktırıp, içinde 9 çeşitten oluşan yaklaşık bin 500 balığın barındığı dev akvaryum yıllar geçmesine rağmen meraklıları tarafından ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Denize 400 metre uzaklıkta boru hatlarıyla özel dalgıçlar tarafından döşenen sistemin teknik yapısını uygulamaya kalkışan 100 kişiden 99’unun başarısız olduğunu belirten Gökçek; “ Evimize kadar denizin suyunu getirdik. Günde bin araç ziyarete geliyor. Şu anda balık sayısı bin 500’e ulaştı Özellikle oteller ve restaurantlar örnek alıyor. 100 kişi denedi 99’u başaramadı. Kendini amorti edebilecek bir güzellik. Günde bin aracın gelip bunu seyretmesi onun maddiyatla ölçülemeyecek güzelliktir. Yeter ki insanlar bunu takdir etsinler ve zarar vermesinler” diye konuştu.

Yaşattığı keyfin ile maliyet ile ölçülemeyecek güzellikte olduğunu aktaran Gökçe, akvaryumun güvenliğini kurduğu 17 kameralık yüz tanıma sistemini içeren kameralar ile sağladığını söyledi. Gökçe ayrıca 50 metreden oluşan iki akvaryumda 16 ton suyun bulunduğunu ve balıkların, denizdeki balık çiftliklerine oranla 1 yılda iki kat büyüdüklerini açıkladı.

AKVARYUM KÖŞK ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

AKVARYUM KÖŞK ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

AKVARYUM KÖŞK ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

AKVARYUM KÖŞK ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

AKVARYUM KÖŞK ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.