Alaçatı'da Ot Şenliği Başladı

Alaçatıda Ot Şenliği Başladı
Bu yıl 5'ncisi yapılan Alaçatı Ot Festivali'ne 10 bin konuğun katılmasını beklediklerini belirten Başkan Dalgıç, "Herkesi Alaçatı'nın samimiyetini tatmaya davet ediyorum" dedi.

- Bu yıl 5'ncisi yapılan Alaçatı Ot Festivali'ne 10 bin konuğun katılmasını beklediklerini belirten Başkan Dalgıç, "Herkesi Alaçatı'nın samimiyetini tatmaya davet ediyorum" dedi.

Çeşme Belediyesi'nin destekleriyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği'nin yönetimi altında gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali başladı. Alaçatı'nın zengin bitki çeşitliliğinin yanı sıra kentin marka olmasında büyük pay sahibi olan dünyaca ünlü rüzgarının da slogana dahil edilerek "Otların Rüzgarlı Öyküsü: Alaçatı Ot Festivali" adıyla düzenleniyor. 10-13 Nisan tarihleri arasında devam edecek Ot Festivali, bu yıl "Arapsaçı" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Sabahın erken saatlerinde "Otları Tanıma ve Toplama Gezisi" ile başlayan etkinlikte bu yıl birçok değişiklik de gerçekleşeceğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu yıl festivalin kapsamının da değiştiğini vurguladı. Alaçatı Ot Festivali'nin kapılarının dünyanın dört bir yanından gelen konuklara açık olduğunu kaydeden Dalgıç, bu yıl tüm Çeşme Yarımadası'ndan yarışmacı olarak katılım gerçekleştirilebileceğini söyledi.

14 Nisan tarihine kadar devam edecek festival kapsamında otları tanıma ve toplama gezileri, yemek ve kağıt atölyeleri, yabani otlar ve bitkilerle beslenme seminerlerinin yapılacağını belirten Başkan Dalgıç, "Alaçatı doğasının zenginliğini, otların çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel tatların kaybolmamasını sağlamak için yola çıktık. Ot Festivali ile Alaçatı'nın doğallığını korumuş sıcaklığıyla insanları tanıştırmak istedik" dedi.

Bu yıl festivale 10 bin konuk katılacağının öngörüldüğünü açıklayan Başkan Dalgıç, "Bu yıl 5'ncisini gerçekleştirdiğimiz festivale yerli ve yabancı birçok misafirimiz katılacak. Alaçatı'nın dar sokaklarında dolaşırken, güler yüzlü, güzel insanlarla bu güzellikleri paylaşmak, tanımadığınız insanlarla sohbet edip, ağız dolusu kahkahalar atmak 'O an Alaçatı'daydım' diyebilmek için herkesi bu festivali paylaşmaya çağırıyorum" diye konuştu.

ALAÇATI'DA OT ŞENLİĞİ BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.