Alanya Belediyesi Ebru Kursu Açıyor

Alanya Belediyesi Ebru Kursu Açıyor
Alanya Belediyesi, geleneksel el sanatlarının yaşatılması çalışmaları kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde “Ebru Sanatı Kursu” açıyor.25 Mayıs’ta Güllerpınarı Mahallesi Güneylioğlu...

Alanya Belediyesi, geleneksel el sanatlarının yaşatılması çalışmaları kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde “Ebru Sanatı Kursu” açıyor.

25 Mayıs’ta Güllerpınarı Mahallesi Güneylioğlu Sokak’ta bulunan Alanya Belediyesi’ne ait Toplum Merkezi’nde başlayacak kursta, Ebru sanatı öğretilecek. “Türk Kağıdı” ya da “Mermer Kağıt” olarak da adlandırılan “Ebru Sanatı” ile ilgili kursta, kitrenin hangi bitkiden elde edildiği ve kitrenin hazırlanması, öd hazırlama, boya hazırlama yöntemleri ve kitrenin tekneye aktarılması öğretilecek.

Boya ezerken kullanılan malzemeler ve boyaların ezilme aşamalarının ele alınacağı kursta, boya ve kitre kıvamının ayarlanması, fırça tutma, kağıt koyma teknikleri hakkında bilgiler verilecek. Özellikle ev hanımlarının ilgi göstermesi beklenen kursta, ebru çeşitlerinden, Gelgit Ebru, Şal Ebru, Taraklı Ebru, Bülbül Yuvası deseni, Akkaseli Ebru, Kumlu Kılçıklı Ebru teknikleri ve Kumlu Kılçıklı Ebru tekniğinde boya ve kitre özellikleri anlatılacak.

ALANYA BELEDİYESİ, GELENEKSEL EL SANATLARININ YAŞATILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE  “EBRU SANATI KURSU” AÇIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.