Alanya’da Zabıta Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

Alanya’da Zabıta Haftası Etkinliklerle Kutlanacak
Antalya’nın Alanya Belediyesi, 1-7 Eylül tarihleri arasını kapsayan Zabıta Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.1826’da kurulduğu ilk günden beri halkın sağlı ve huzuru için hizmet veren Zabıta...

Antalya’nın Alanya Belediyesi, 1-7 Eylül tarihleri arasını kapsayan Zabıta Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

1826’da kurulduğu ilk günden beri halkın sağlı ve huzuru için hizmet veren Zabıta Teşkilatı, 1 Eylül’de 189. yaşını kutlayacak. Her yıl Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Zabıta Haftası’nın ilk etkinliği, 1 Eylül Salı yarın saat 09.00’da Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek törenle başlayacak. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Zabıta Personeli ve davetlilerin katılacağı tören, Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam edecek. Törende, Zabıta Müdürü Hasan Akın ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, günün anlamını belirten konuşmalar yaparak, Zabıta Teşkilatı’nın toplum hayatındaki önemine dikkat çekecek.

Bir hafta sürecek kutlama programının ilk gününde, Anıt önündeki program tamamlandıktan sonra, görevde şehit olan personeller, mezarı başında ziyaret edilerek Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 17.00’da ise Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çarşı esnafını ziyaret ederek çiçek dağıtacak.

Bir hafta boyunca Alanya Merkez; İskele’de, Avsallar, Mahmutlar ve Konalı bölgelerinde Zabıta Teşkilatı’nın tanıtımı için birer stand açılacak.

Kutlamalar kapsamında esnaf ziyaretleri ve etkinlikler yeni mahallelerde de devam edecek. 5 Eylül Cumartesi Öğretmen Evi’nde düzenlenecek yemeğin ardından emekli olan personellere plaket verilecek ve sinevizyon gösteresi eşliğinde etkinlik sona erecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.