Alanyalılar “İyilik Sofrası”nda Buluştu

Alanyalılar “İyilik Sofrası”nda Buluştu
Antalya’nın Alanya ilçesi’nde yaşayan yerleşik yabancılar, Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından düzenlenen “İyilik Sofrası”nda buluştu.Müftü Topal, Alanya Belediyesi’nin ve Alanya Altınkepçe Aşçıla...

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde yaşayan yerleşik yabancılar, Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından düzenlenen “İyilik Sofrası”nda buluştu.

Müftü Topal, Alanya Belediyesi’nin ve Alanya Altınkepçe Aşçılar Derneği’nin de desteği ile İskele Meydanı’na Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar için iftar sofrası kurdu. İftar yemeğine, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karoğlu, Yabancılar Meclisi Üyeleri, Alman, Rus, Danimarka, Polonya, Finlandiya derneklerinin üyeleri, Hür-Türk Başkanı Fahri Yiğit, Alman, Rus ve Norveç Kilisesi papazları, fahri konsoloslar ve şehirde yaşayan çok sayıda yabancı katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Alanya Müftüsü Mustafa Topal, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl organize edilen geleneksel iftar programını bu yıl da devam ettiriyoruz. Din, dil, ırk farkı gözetmeksizin şehrimizde yaşayan Yeni Alanyalı konuklarımızı iftar sofrasında buluşturduk. Onlara İngilizce, Rusça ve Almanca olarak kültürümüz ve İslam’ın hoşgörüsünden örnekler anlattık. İyilik Sofrası’na katıldıkları için teşekkür ederim” dedi.

ANTALYA'NIN ALANYA İLÇESİNDE YAŞAYAN YERLEŞİK YABANCILAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.